El vicepresident de la Federació Espanyola del Tatuatge, Albert Grau Loyola, ha denunciat a Efe que les tintes homologades a Espanya per a tatuatges són de menor qualitat que les que recomana utilitzar la UE, pel que ha demanat adaptar la legislació a les recomanacions europees.

Coincidint amb l'inici del Only Tattoo Barcelona, ??la fira que congrega els millors tatuadors espanyols, Grau, que també presideix l'Associació de distribuïdors de tatuatge i pírcing (ADNTP), ha explicat que l'homologació de la tinta és important perquè conèixer les seves característiques i components aporta seguretat.

En aquest sentit, ha criticat que a Espanya es perd la traçabilitat de la tinta perquè molts centres tatuadors utilitzen tintes usades a Europa i que són il·legals a Espanya, tot i que la seva qualitat és més gran que la de les homologades aquí.

L'expert en tatuatges ha criticat que la legislació "obliga els tatuadors a incomplir la llei", perquè no segueix la resolució del Consell Europeu i només permet fer tatuatges amb la tinta de dues marques, de pitjor qualitat i que "no són estables, no es mantenen ".

Segons Grau, per poder fer un tatuatge "decent", els tatuadors professionals recorren a tintes no permeses a Espanya.

Així mateix, ha subratllat que la legislació europea sobre les tintes emprades és molt millor que la, perquè aquesta és una "adaptació de la legislació que ja existia per als cosmètics".

La normativa espanyola en relació a les tintes és un dels temes principals que s'abordaran a la fira, en una taula rodona amb la presència de la dermopatóloga Adriana Ribé, que també informarà sobre la tècnica làser per esborrar tatuatges.

Entre els artistes tatuadors convidats al saló, destaquen els experts en realisme Miguel Ángel Bohigues, Jumella Olivares i Gabriel Aragoneses, la tatuadora d'estil 'pin-up' Yaiza, l'amant de l'art oriental Álvaro Bufonetti, el mestre del color Guindero i l'artista polièdric Astin.

El naixement de Only Tattoo Barcelona coincideix amb la celebració del 20 aniversari de la seva predecessora, Barcelona Tattoo Expo, i per aquest motiu, estan organitzant un exposició per a la propera edició d'aquesta Convenció Internacional del Tatuatge de Barcelona, que se celebrarà del 29 de setembre a l'1 d'octubre.

Sota el lema "No és una moda, és vida", els organitzadors busquen persones majors de 60 anys amb tatuatges en els seus cossos per al projecte, amb l'objectiu de plasmar el que significa per a ells la seva tatuatge, amb imatges i a través de la seva història .

Durant la convenció hi haurà quatre concursos diaris, i un concurs per seleccionar la millor obra, i els afortunats tindran pas directe a la propera edició de la Barcelona Tattoo Expo 2017.

La Only Tattoo Barcelona i els tatuadors de l'estudi Mao & Cathy, Manuel Serra, Álvaro Contreras Pérez i Javi Ànec, han dissenyat unes etiquetes per a la marca espanyola de cervesa artesana Barceloka Craft Beer, especialment per al festival.

El saló ocuparà el Pavelló Itàlia de Fira de Barcelona durant els seus tres dies de durada, fins al diumenge dia 19.

El preu de l'entrada diària oscil·la entre els 10 euros d'avui i els 12 de dissabte i diumenge, i els abonaments ascendeixen a 20 euros per a dos dies i 25 euros per als tres dies del festival.

A Espanya tatuar és legal des dels 16 anys, o abans amb l'autorització dels pares, però en la convenció cal ser major d'edat per poder gravar-se la pell.