Uns lladres han robat del Bode-Museum de Berlín la major moneda d'or del món, segons ha confirmat la policia.

Es tracta d'una moneda d'or d'un milió de dòlars canadencs (prop de 700.000 euros). D'acord amb el preu actual del metall, una moneda d'aquest pes d'or pur tindria un valor de prop de 3,74 milions d'euros.

La "Big Maple Leaf", encunyada per la Reial Casa de la Moneda Canadenca el 2007, pesa 100 quilos, té un diàmetre de 53 centímetres i tres centímetres de gruix. En una cara mostra la imatge de la reina Isabel II i al revers es poden veure tres fulles d'auró, símbol de Canadà.

Segons les primeres investigacions de la policia, els lladres van entrar presumptament per una finestra del museu que dóna directament a les vies del tren i, amb ajuda d'una escala, van accedir a l'interior de l'edifici.

La moneda es trobava protegida per un vidre antibales que els delinqüents van poder trencar. A causa del pes de la moneda, les autoritats parteixen de la base que es va tractar d'almenys dues persones.

El magnífic exemplar va entrar al llibre Guinness dels rècords com la major moneda d'or del món. Només hi ha cinc exemplars de la moneda. El Bode-Museum alberga, sobretot, escultures, però també té una extensa col·lecció de monedes.