Fer el teu propi sabó té molts avantatges. A més de suposar un estalvi econòmic, pots triar el color i l'olor que vulguis donar-li amb els ingredients que tinguis per casa, com per exemple el que et portem avui: cafè.

Oblida't de tirar les restes del cafè mòlt. Ara podràs crear un sabó natural casolà i ecològic amb una aroma a cafè que sorprendrà als teus convidats.

Per crear aquest sabó casolà necessitaràs 1/4 de tassa de cafè mòlt ja usat; 1 culleradeta de vainilla i 8 unces de sabó de glicerina.

Com fer sabó casolà de cafè pas a pas

Omple una cassola petita amb una tassa d'aigua i col·loca-hi a una olla més petita de metall o vidre. Posa-ho a foc lent i col·loca el sabó en aquesta segona olla perquè a poc a poc es vagi fonent amb l'ajuda del vapor de l'aigua. Un cop estigui líquid, apaga el foc, afegeix una culleradeta de vainilla i una mica de cafè.

Prepara un motlle de fer magdalenes (o qualsevol altre que vulguis utilitzar per donar forma al teu sabó). Posa en el fons de cada motlle una cullerada de cafè mòlt i aboca amb cura el sabó ja fos.

Deixa refredar els sabons durant diverses hores i treu-los del motlle amb l'ajuda d'un ganivet.