Webs de viatges: Que no t'enganyin!

La Comissió Europea alerta que dos de cada tres portals ofereix informació "no fiable"

08.04.2017 | 18:02
Webs de viatges: Que no t'enganyin!

La Comissió Europea ha denunciat el llenguatge "enganyós" que empra una majoria dels portals d'Internet per a la reserva de viatges, on almenys dos terços (235 webs de 352 analitzades) mostren preus "no fiables" dels serveis que ofereixen als seus clients.

Les principals irregularitats detectades per l'Executiu comunitari són preus finals presentats de manera "poc clara" (30,1%), oferta de preus especials a la pàgina d'inici que després no estan disponibles a l'hora de realitzar la reserva (20,7%) i informar que les places d'un servei s'esgoten malgrat no ser cert (25,9%).

La comissària de Justícia i Protecció del Consumidor, Vera Jourova, va alertar de la informació "esbiaixada" i poc transparent que ofereixen les webs de viatges, a les quals ha acusat de "enganyar" als consumidors, i ha avisat que les autoritats europees van a "exigir que resolguin" aquests problemes.

"Els consumidors tenen la mateixa protecció dins com fora de la xarxa", ha recalcat la comissària, qui ha basat les seves acusacions en un estudi realitzat per Brussel·les la passada tardor sobre 352 llocs en Internet de comparació de preus i reserva de viatges.

De les 352 pàgines web sotmeses a examen, el nom del qual o àmbit d'actuació no ha estat revelat per Brussel·les, 235 van presentar irregularitats.

Així les coses, la xarxa europea de Cooperació per a la Protecció del Consumidor (*CPC) va a contactar amb tots els portals enganyosos i exigir-los que corregeixin les irregularitats.

En cas que no ho facin, la Comissió Europea recorda que són les autoritats nacionals les competents en aquest assumpte i que podrien iniciar procediments tant administratius com a legals contra les empreses assenyalades.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Gent

Núria Roca respon les crítiques a la 'relació oberta' que manté amb el seu marit

Núria Roca respon les crítiques a la "relació oberta" que manté amb el seu marit

«Porto gairebé 20 anys amb la persona que més estimo, admiro i respecto», afirma la presentadora...

La UB detecta restes de medicaments antidepressius en peixos d'alguns rius

La UB detecta restes de medicaments antidepressius en peixos d'alguns rius

Els fàrmacs que arriben als cursos fluvials alteren la seva forma de nedar i menjar

El jutge rebutja que Pilar Abel sigui filla de Dalí i la condemna en costes

El jutge rebutja que Pilar Abel sigui filla de Dalí i la condemna en costes

Les dues proves d'ADN determinen que l'artista no és el pare biològic de la demandant

L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema