Com s'han de depilar les celles els homes? Sembla que a poc a poc anem superant la desorientació inicial de la metrosexualitat més primerenca, que va deixar a molts nois amb les celles excessivament fines, com les que encara llueix Cristiano Ronaldo. Però... com no caure en l'error? On està el punt d'inflexió entre una cella definida i una massa depilada? Et donem totes les claus sobre la depilació de celles masculines a continuació. Pren nota!

Les regles de la depilació

Les celles emmarquen la mirada, intensifiquen l'expressivitat de la cara i juguen un paper fonamental en el caràcter que ofereix el rostre. Tenir pèls a les celles o lluir unes celles malgirbades mai proferirà la imatge de neteja i atracció que sí que aconsegueixen unes celles cuidades i gruixudes. Així que, a part de la seva funció de barrera entre el front i les conques dels ulls, les celles són una part imprescindible de la cura masculina i és per això que cal tenir-les molt en compte.

Com ha de ser la cella de l'home? Doncs, per donar-li caràcter millor que sigui gruixuda (però acurada) i amb un punt rebel, però no descurat. Dit així pot resultar un secret, però donarem pistes per executar la depilació correctament:

  • Respecta sempre la naturalesa de la teva cella, el gruix i la forma. No volem canviar-la, ja que estaríem alterant l'harmonia dels trets, simplement embellir-la.
  • Depila les celles i la part baixa per definir-la. Mai la perfils per la part superior ja que li estaràs donant una forma femenina. Sí que pots retirar algun pelet molt rebel, però ja està. Elimina els pèls de l'entrecella de manera conscienciosa per passar d'un aspecte descurat a un cuidat.
  • Tingues molt present que la cella ha de ser poblada i ampla.
  • Recorda sempre que és molt més bonica una cella rebel i natural que una depilada en excés.

Com depilar-se les celles?

Abans de res, cal rebutjar la idea de depilar les celles i els pèls sobrants amb cera. La fràgil pel·lícula hidrolipídica de la zona de les celles i el contorn dels ulls fa que aquesta àrea sigui especialment sensible. Així que cal nodrir i no castigar-la. L'agressió de la cera depilatòria augmentaria la pèrdua natural d'elastina i col·lagen de la pell en aquesta zona.

Pinces

  • PUNTS FORTS: Ideal per començar amb la depilació de zones petites com les celles i eliminar pèls aïllats i solts.
  • PUNTS FEBLES: Pot ser dolorós per a certes zones i per a algunes persones. És un mètode lent i requereix certa precisió.

Per eliminar els borrissols sobrants i molestos, et pot ser de gran ajuda la pinça diagonal polida de Zwilling, d'acer inoxidable. El seu preu: 9,95 €

Fil de cotó

Aquest sistema consisteix a embolicar el borrissol un per un en un fi fil de cotó i arrencar d'arrel amb un moviment instantani i brusc.

  • PUNTS FORTS: Ideal per a zones delicades com el bigoti o les celles.
  • PUNTS FEBLES: Procés llarg i lent i executat només per professionals.

Làser

Aquest mètode de depilació atròfia dels fol.licles pilosos, amb un raig de llum concentrada sobre la pell, i impedeix així que el pèl torni a créixer.

  • PUNTS FORTS: És el mètode de depilació més durador. Com més gran contrast de color hi hagi entre la pell i el pèl, més eficaç serà el procés. És ideal per a les pells blanquetes amb pèl fosc, perquè és la melanina del cabell la qual actua com a conductor de la llum i, per tant, fulmina el pèl. Està especialment indicada per a àrees sensibles com les celles, el llavi, les aixelles o engonals, encara que és recomanable en qualsevol zona.
  • PUNTS FEBLES: Perquè els resultats es facin visibles, cal sotmetre's a una sèrie de sessions, durant les quals no pots prendre el sol pel risc de patir cremades solars i taques pigmentàries. A més, pot semblar una mica car i resultar dolorós per a algunes persones, que senten petites punxades de calor a cada fol·licle pilós.

Pots llegir molt més sobre cada mètode en Què saps de la depilació masculina? Posa't a prova!

Altres cures per a les celles

Perquè les celles llueixin radiants no basten els mims de la depilació. Tenint en compte el poder expressiu d'aquestes, no han de caure en l'oblit durant dies. Si les pentinem diàriament, aconseguirem que estiguin sempre netes i definides. Podem fer-ho amb el raspall de celles de Tweezerman que ve amb unes tisores de manicura, en un kit molt útil per a la cura de les celles masculines. El seu preu: 25,50 €

També per pentinar, tens les pintes -guia de 3 o 5 mm que inclou el retallador facial Nosetrimmer sèries 3000 de Philips, especialment dissenyat per retallar el borrissol del nas. Pots utilitzar-la de la mateixa manera per retallar el borrissol de les orelles.

Aconseguir que estiguin perfectes durant tota la jornada és fàcil i possible gràcies als gels fixadors de celles com el de Beter, amb un aplicador de silicona amb pues extrafines que reparteix el fixador transparent i lleuger per les celles. El seu preu: 10,74 €

Pel que fa al color, els homes també poden utilitzar un llapis de celles, per augmentar l'aparença de gruix. Sempre cal escollir el to més proper al de la pròpia cella o un punt més fosc, però no caure en el negre (si és que no s'és molt molt bru), ja que s'obtindrà un resultat antinatural. Per desmaquillar-les, sempre cal utilitzar un producte suau que elimini les restes de pigments de forma eficaç però sense fer mal. Evita fregar ja que la zona que envolta els ulls és molt sensible i poden aparèixer vermellors.

Si ets reticent a fer servir maquillatge (encara que no tens perquè), et pots decantar pel tint de celles, amb el qual aconseguiràs unificar el to de les celles durant més temps. Encara que l'ideal és tenyir-te-les en un centre d'estètica o en una perruqueria, també ho pots fer a casa. Abans de res comprova que els pèls de la teva cella no són molt llargs o difícils de pentinar, si no és així, retalla'ls amb unes tisores de manicura, sense passar-te.