Una missió d'arqueòlegs egipcis va descobrir una tomba gairebé intacta d'un alcalde de l'antiga ciutat de Luxor (sud) de la dinastia faraònica XVIII (1550-1295 a.C.), ha informat el Ministeri d'Antiguitats.

El mausoleu va ser trobat a la zona de Dra Abu al Naga, ubicada a la riba occidental del riu Nil, i pertany a un alcalde anomenat Ausrihat i conté vuit mòmies, 10 sarcòfags i centenars d'estatuetes funeràries, va detallar a Efe el cap de la missió arqueològica i director del Departament d'Antiguitats de Luxor, Mustafa Waziri.

Un portaveu d'Antiguitats al Caire havia xifrat en 1.500 les estatuetes de "ushebtis" (amulets).

Waziri va destacar que la tomba està "completament intacta" i molt decorada, amb inscripcions i dibuixos de colors a les parets.

Segons l'encarregat de l'excavació, la importància del descobriment radica en la posició destacada que ocupava el propietari de la tomba, però sobretot en el fet que es troba intacta.

"A la zona de Dra Abu a Naga la majoria de les tombes havien estat descobertes o estaven saquejades", va explicar per telèfon.

La tomba no havia estat trobada fins ara gràcies a que estava enterrada sota d'una gran quantitat de terra i pedres.

Waziri va afegir que des d'aquest enterrament dels arqueòlegs creuen que es pot accedir a altres, que també estarien intactes.

Estil noble

La tomba té el típic estil dels enterraments dels nobles, té forma de la lletra T, consisteix en un pati obert, una sala rectangular i una càmera interna, segons el comunicat del Ministeri.

A la sala rectangular es van trobar un sarcòfag de fusta en bon estat i un pou de nou metres de profunditat que es comunica amb dues habitacions.

A l'habitació oriental es van trobar centenars de "ushebtis", màscares de fusta i la nansa del sarcòfag.

Al final de la càmera interna es va trobar un amagatall amb sarcòfags ornamentats amb colors en bon estat, que conté mòmies embolicades en lli de la dinastia XXI (1969-943 a.C.).

En aquesta zona, hi havia a més nombroses estatuetes de "ushebtis" tallades de ceràmica, terracota i fusta al costat de gots de diferents mides.

A la zona de Dra Abu al Naga també treballa una missió espanyola, que ha realitzat diversos descobriments importants en els últims anys.