El primer diumenge de maig se celebra el Dia de la Mare. Es tracta d'un dia molt especial en el qual petits i grans demostren el seu afecte a la persona que els hi va donar la vida. Aquest any es celebrarà el proper 7 de maig.

L'origen d'aquesta tradició es remunta a l'antic Egipte, on es van realitzar les primeres celebracions en honor a la mare. Llavors es retia homenatge a la deessa Isis, la deessa mare d'aquesta civilització. A l'antiga Grècia s'honrava a Rea, mare dels déus de l'Olimp Zeus, Posidó, Hades i Hera, segons la mitologia grega.

Durant l'Imperi Romà, en el Dia de la Mare es rendia culte a Cibeles, la deessa Mare, i se li realitzaven ofrenes durant tres dies.

Amb l'arribada del catolicisme es va començar a honorar la Mare de Déu, mare de Jesús de Natzaret i de tots els cristians. En 1854, el Papa Pius IX va definir dogmàticament aquesta celebració amb la Immaculada Concepció.

Als EUA, el president Woodrow Wilson va declarar el 1914 que el Dia de la Mare se celebraria el segon diumenge de maig. Llavors molts països van adoptar aquesta data.

Pel que fa a Espanya, en 1330 es van crear confraries en honor a la Verge de la Immaculada per retre-li culte. El Dia de la Mare va passar a celebrar-se el 8 de desembre. Arran del canvi als EUA es va decidir separar aquest dia de la festa de la Immaculada Concepció.

És el 1965 quan el Dia de la Mare passa a ser el primer diumenge de maig, tal com el coneixem en l'actualitat. L'elecció no és casual, ja que maig és el mes de la Mare de Déu.