El Consell General d'Infermeria ha denunciat una campanya del ministeri de Sanitat que busca incrementar la vacunació entre el personal sanitari perquè "denigra la infermeria amb una imatge anacrònica, masclista i sexista dels professionals".

Segons el Consell General d'Infermeria el vídeo del ministeri que encapçala Dolors Montserrat "ens retrotreu a un moment de la història, fa gairebé 40 anys, en què la professió infermera era un mer ofici que estava subordinat a l'estament mèdic. Ja va sent hora que la màxima autoritat sanitària a Espanya, el ministeri, sigui conscient que la infermeria a Espanya ha passat a ser una professió universitària regulada per llei, amb definició pròpia, plena autonomia tècnica i científica, així com plenes responsabilitats -les inherents a la seva feina- i un cos de doctrina propi".

I afegeixen: "suposa un reduccionisme en les nostres funcions, al recórrer a un altre tòpic com és la xeringa, com si les infermeres es limitessin a posar injeccions. Potser se li ha de recordar a la ministra i els seus col·laboradors que, malgrat que el Partit Popular demostri una vegada i una altra el seu menyspreu a la infermeria, les infermeres a Espanya estan fent intervencions clíniques avançades, gestionant centres sanitaris i liderant equips multidisciplinaris".