Penélope Cruz s'ha presentat davant els mitjans per exercir un cop més d'ambaixadora de Carpisa, la firma italiana de bosses per a la qual ha dissenyat una col·lecció amb la seva germana, Mónica Cruz. Les dues mantenen una estupenda relació i han fet realitat l'afició a la qual jugaven de nenes, crear els seus propis dissenys.

En el terreny cinematogràfic, han passat uns mesos des que l'actriu finalitzés el rodatge de 'Escobar', una pel·lícula sobre l'amor entre la periodista Virginia Vallejo i el popular narcotraficant Pablo Escobar. Un projecte molt especial per a Penélope Cruz, ja que ha estat la primera vegada que roda al costat del seu marit, Javier Bardem, des que són parella.

A més, no ha dubtat a prendre's a broma les últimes declaracions de l'actor en una revista britànica, en què assegurava que es va pensar dues vegades iniciar la seva relació amb l'actriu, a causa del seu caràcter passional.

Has estat rodant la pel·lícula sobre Pablo Escobar, què ens pots explicar?

Penélope Cruz: Es va rodar entre novembre i desembre i ara Fernando segueix rodant unes escenes que quedaven. Ens ha ensenyat algun tall de la pel·lícula i estic molt contenta amb el que he anat veient. Ha estat una pel·lícula molt forta i que transmet aquesta realitat tan dura del que es mou en aquest món.

És la tercera vegada que comparteixes pel·lícula amb Javier, el teu marit, Com ho has viscut?

Com viu tots els rodatges, intentant donar el màxim. Eren personatges molt difícils i intensos, però va ser un rodatge en el qual tots vam donar el cent per cent. Ha estat una bona experiència tot i que hi ha escenes que són tan dures que rodar no és fàcil.

És més fàcil treballar en parella?

No és que sigui més fàcil o més difícil. En realitat "Escobar" era la primera vegada i va ser molt bé.

Et fan por les crítiques que pugui rebre la pel·lícula?

El meu personatge Virginia Vallejo està viva, i moltes de les coses que s'expliquen a la pel·lícula estan en el llibre que ella va escriure. Crec que el tema s'ha tractat amb molt de respecte i s'intenta plasmar una realitat crua i dura, la que hi ha al món del narcotràfic. Fernando ho ha cuidat molt i toca el tema amb la seriositat i la veritat que mereix. No conec Virginia Vallejo, imagino que parlaré amb ella en algun moment, és un personatge que va passar per tot.

Com has treballat l'accent colombià?

Ho he treballat molt durant mesos, és un accent que m'encanta però és difícil d'aconseguir. Havia de agafar-lo primer en espanyol i després traslladar-lo al anglès, ara l'accent italià ho estic passant a l'anglès, per al personatge de Donatella Versace.

Javier ha dit recentment que es va pensar dues vegades el sortir amb tu, que et tenia por, T'ha sorprès?

El sentit de l'humor també cal tenir-lo, no? Imagina't si ho llegeixo i m'ho prenc en serio, sabia que era una broma.