Segur que si tens set en el moment en que estiguis llegint això i et parlem de la cervesa, el primer que faries seria pensar en fer un bon glop.

Bé, no està malament, per això la van inventar els egipcis originàriament. Però estaries fent malbé una sèrie de propietats del daurat elixir que potser desconeixies.1. Per a la teva salut

Un estudi recent va arribar a la conclusió que la cervesa, pel seu contingut en alcohol, alleujava el dolor físic en augmentar el llindar del dolor percebut. Actua, per tant, com un analgèsic natural. És fins i tot més eficaç per a aquest menester que el mateix paracetamol. Això sí, cal beure sempre amb moderació.

A més, també es parla de les propietats de la cervesa com a remei per alleujar el cansament en els peus, per les seves bombolles efervescents. Si trobes cervesa freda en una galleda i submergeixes els peus, comprovaràs com se't relaxen.

2. A la dutxa

La vitamina B i els sucres naturals que conté donen brillantor al cabell. Si apliques un gotet de cervesa sobre el pèl i el deixes actuar cinc minuts abans de aclarir-lo, notaràs el resultat.

3. Llevataques

És curiós que la cervesa serveixi per treure les impossibles taques de vi, el seu gran rival a les prestatgeries del supermercat, però sembla que així és. Si freguem l'àrea tacada amb una esponja xopa de cervesa, i després netegem i assequem, i repetim en el cas que persisteixi, finalment la taca desapareixerà.

4. Neteja terres

Si en una celebració la gent es deixa llaunes o ampolles a mitges, pots conservar el contingut en lloc de tirar-lo per l'aigüera. La fusta adora la cervesa, i aquesta li correspon. Si neteges qualsevol superfície de fusta amb un drap de microfibra humitejat amb cervesa temperada, els mobles i el parquet guanyaran en brillant i semblaran uns anys menys antics.

5. Insecticida

La cervesa crida l'atenció dels mosquits i mosques per la seva olor. Així que si posem un got mig ple amb un plàstic amb foradets per sobre, al matí següent és probable que trobem més d'un insecte surant. Perquè hauran pogut accedir pels forats, però després no podran trobar la sortida.

6. Al jardí

Si reguem les plantes amb una mica de cervesa, aconseguirem que l'herba o les fulles recuperin el verd i es treguin aquestes zones marrons que tan lletges queden. Els ferments de la cervesa són un adob natural per a les plantes i maten als fongs.

7. Abrillantador de metalls

La cervesa té l'acidesa perfecta per treure brillantor a qualsevol objecte de metall de la teva llar: paelles, olles, canelobres o coberts. Fins i tot per les joies d'or o plata, la cervesa és beneficiosa.

8. Ingredient de cuina

Per sofregir unes verduretes o un arròs, per coure unes cloïsses, per marinar una carn o per fer més cremoses les salses. La cervesa és un ingredient molt utilitzat per cuinar en zones d'Europa com Bèlgica i Alemanya. Els cuiners diuen que el secret està en deixar que s'evapori l'alcohol i només quedi d'ella la seva fragància i el cos de la beguda. Dotarà els nostres plats d'un toc diferent, molt suggerent.