Una família britànica va perdre l'any passat a Sils la seva filla, una nena de 4 anys que morir ofegada en una piscina d'una masia rural. Després d'estar ingressada quatre dies a l'UCI Pediàtrica de la Vall d'Hebron, la menor no va sobreviure. D'aquell tràgic succés, n'ha nascut ara l'organització benèfica Blossom's Legacy que porta el nom de la criatura, Blossom Iris Kelly, i que vol recaptar fons per educar, animar i ajudar els nens a nedar ja de ben petits.

El projecte va començar primer en un web de crowdfunding per organitzacions benèfiques i des del 16 de juny ja és oficial. La seva lluita és fomentar l'aprenentatge de la natació en nens i nenes petits, sempre des de la seguretat, i també, per tal d'evitar ofegaments, s'ensenya als pares com fer maniobres de reanimació pulmonar que poden salvar vides.

Al web de l'organització benèfica la família explica que el dia fatídic a Sils havien anat a celebrar el 60 aniversari de l'avi de la Bloosom en una casa amb piscina. Aquest equipament aquàtic tenia una tanca per evitar que hi pogués caure algú. La petita, però, va saltar-la el vespre del 21 d'agost mentre estaven sopant. A la menor la van trobar a l'aigua surant i la van hospitalitzar a Barcelona, on va morir el 25 d'agost.

L'organització també fa recomanacions per evitar fets tràgics com el que han patit. Recorden que cada any hi ha molts britànics que van a l´estranger de vacances i posen èmfasi en la vigilància que cal tenir en un medi aquàtic i com actuar si es pateix un accident. Per exemple, recomanen anar en platges amb socorristes, llegir si hi ha cartells i, sobretot, seguir les advertències de les banderes. A més, remarquen la necessitat que els adults no perdin de vista en cap moment els infants.