Una prova realitzada al programa 'Watchdog' de la BBC ha trobat bacteris fecals en el gel de McDonald 's, KFC i Burger King al Regne Unit, segons informa The Independent.

La prova revela que els bacteris eren presents en tres de les mostres de McDonald 's, sis dE Burger King i set del KFC. D'aquestes mostres, quatre preses de Burger King i cinc en KFC van ser etiquetades coma "quantitats significatives".

El departament del govern que fixa els estàndards de l'aigua al Regne Unit assenyala que aquests bacteris no han d'aparèixer en absolut en l'aigua usada per al consum humà.

'Watchdog' va consultar amb Tony Lewis, director de polítiques i educació de l'Institut de Salut Ambiental, sobre les troballes. Lewis va dir: "És extremadament preocupant quan trobem el nombre de bacteris que estem trobant aquí. Vostè ha de mirar que fa la gent amb el gel que es transfereix a les begudes dels clients. També cal mirar el fracàs de la higiene a les màquines s'estan netejant realment? " es pregunta Lewix.

La notícia arriba només tres setmanes després que es descobrís que algunes mostres de begudes gelades de Costa Coffee, Starbucks i Caffè Nero també contenien "nivells variables de bacteris fecals". Costa va ser qui pitjor va sortir parat, amb set de cada 10 mostres "contaminades amb bacteris trobades en la femta". Starbucks i Caffè Nero també van donar positiu en tres de cada 10 mostres.

Paradoxalment, en una declaració proporcionada per McDonald''s, Tom Humphrey, professor independent de bacteriologia i seguretat alimentària, va dir quan es van trobar els bacteris a les cadenes de cafè que "és agradable que aquest bacteri que és l'indicador més precís i fiable de la contaminació fecal, no s'ha trobat en cap mostra de gel dels restaurants McDonald 's".

Un portaveu de KFC va dir que la companyia estava "sorpresa i extremadament decebuda" per les troballes, afegint que la companyia té estrictes procediments d'higiene en els establiments, incloent inspeccions regulars de màquines de gel. "Immediatament tanquem les màquines de gel als restaurants afectats per dur a terme una neteja i una inspecció minucioses, i reforcem la importància d'adherir als nostres estrictes procediments a tots els empleats ", va dir el portaveu.