El príncep Enric d'Anglaterra, nét de la reina Isabel II, es casarà la primavera de l'any vinent amb la seva nòvia, Meghan Markle, després d'un festeig de més d'un any, segons ha anunciat aquest dilluns Clarence House, residència oficial del príncep Carles, hereu de la corona britànica.

Enric, de 33 anys, i Markle, de 36, es van conèixer el maig de 2016 a Canadà, quan el fill petit del príncep de Gal·les i Diana de Gal·les estava promocionant a Toronto els Jocs Invictus, en què participen militars veterans.

Markle, que resideix a Canadà, ha estat vista aquests últims dies a Londres, notícia que havia animat les especulacions sobre l'anunci del compromís. El casament tindrà lloc la primavera de l'any que ve en una data i un lloc encara per confirmar, segons el comunicat oficial.

El príncep Enric, cinquè en la línia de successió a la corona britànica, es va comprometre amb l'actriu nord-americana a principis d'aquest mes i li ha presentat a la reina Isabel II. El fill petit de Diana de Gal·les també ha informat del seu compromís a altres membres de la família reial britànica i ha rebut el vistiplau dels pares de Meghan Markle.

La parella, detalla el comunicat, viurà en una petita casa adjunta al palau de Kensington, on resideix actualment el príncep Enric i també els ducs de Cambridge, Guillem i Caterina.

Després de conèixer-se la notícia, els ducs de Cambridge van expressar la seva satisfacció i van destacar que ha estat "meravellós" conèixer a Meghan Markle i veure'ls "tan feliços junts".