Amb l'inici de l'any nou els amants de l'astronomia comencen a organitzar les seves agendes. I estan d'enhorabona, ja que 2018 arriba carregat d'espectaculars fenomens que es podran veure des de la Terra.

Es tracta d'episodis que faran que milers de mirades apuntin cap al cel en dates determinades. Els mesos d'estiu, donada la claredat del cel, són els més propicis per albirar aquest tipus de fenomens.

Si ets un astrònom en potència i no et vols perdre cap d'aquests esdeveniments, apunta les següents dates:Eclipsis

L'any comença ple d'eclipsis. En total, al llarg de l'any es podran albirar dos eclipsis solars i dos de lunars. Aquestes són les dates dels mateixos i els llocs on es poden veure millor.

  • Eclipsi total de Lluna: 31 de gener. Visible a Austràlia, Amèrica del Nord, Àsia oriental i en algunes zones del Pacífic.
  • Eclipsi solar parcial: 15 de febrer. Visible des d'Argentina, Xile i l'Antàrtida.
  • Eclipsi solar parcial: 13 de juliol. Visible en el sud d'Austràlia i en l'Antàrtida.
  • Eclipsi total de Lluna: 27 de juliol. Es veurà a tot Europa, Àfrica i gran part d'Àsia.
  • Eclipsi solar parcial: 11 d'agost. El nord d'Europa, Canadà i Groenlàndia gaudiran d'aquest eclipsi.

Pluja de meteorits

La majestuositat d'aquest efecte astronòmic fa que sigui un dels més esperats. Les pluges de meteorits suposen un espectacle únic per als seus seguidors.

Haurem d'esperar fins a mitjans d'agost, en concret als dies 12 i 13, per contemplar el ball de fins a 60 meteors, que podran completar-se en el període d'una hora.

Després d'aquesta cita, caldrà esperar fins al 13 i el 14 de desembre per comptabilitzar en el cel fins a 120 meteorits per hora.

Focs artificials estel·lars

Aquest 2018 podrem gaudir d'un esdeveniment astronòmic bastant atípic. Segons els científics, totes les previsions apunten que tindrà lloc una alta explosió de focs artificials. Això serà així gràcies a la coincidència en l'òrbita d'una estrella gegant de la Via Làctia, amb una massa que brilla 10.000 vegades més que el Sol.