Com cada any, amb l'arribada del bon temps i l'augment de les temperatures es multiplica la presència d'insectes al nostre voltant. També dins de les cases, on la proliferació d'aquests animals augmenta considerablement durant aquests mesos de calor.

Paneroles, tèrmits, escarabats, xinxes i abelles es multipliquen amb enorme rapidesa i poden arribar a colonitzar els nostres espais habitables. També les formigues, un dels insectes més presents a les cases quan arriba el bon temps.

Encara que l'Associació Nacional d'Empreses de Control de Plagues (ANECPLA) adverteix que la presència aïllada d'aquests animals no ha de ser considerada com una plaga, sí alerta sobre la seva enorme capacitat de reproducció.

A diferència d'altres insectes que sí poden suposar un risc per a la salut, ja que poden transmetre malalties com salmonel·losi, diarrees,

febres o leptospirosi, en principi les formigues no suposen cap perill. En canvi, sí que poden arribar a resultar extremadament molestes.

Les formigues envaeixen les llars per buscar aliments, de manera que és "molt important" que els rebosts i cuines es mantinguin extremadament netes i evitar l'acumulació de restes de menjar com, per exemple, molles de pa sota dels mobles o sobre els taulells .

A més, és fonamental que els aliments s'emmagatzemen en recipients hermètics sempre que sigui possible per evitar que siguin contaminats. A més, resulta fonamental mantenir en tot moment unes òptimes condicions higièniques.

Tot seguit t'oferim 10 remeis naturals i econòmics que et poden ajudar a acabar amb les formigues a casa teva.

Suc de llimona. Aquests insectes no són gens amics d'aquest fruit, ja que pertorba el seu sentit de l'orientació.

Vinagre (barrejat amb aigua a parts iguals). Un altre líquid que les formigues avorreixen. La seva forta olor t'ajudarà a fer-les fora.

Pols de talc o guix. Un ingredient del guix i les pols de nadó és el talc, que és un repel·lent natural de formigues.

Bicarbonat de sodi i sucre. És una barreja nociva per al cos de les formigues, de manera que fugiran d'ella.

Grans de cafè. L'olor que desprenen actua com un repel·lent per a les formigues. Col·loca'ls en punts estratègics, com el jardí i al voltant de la part exterior de casa teva.

Farina de blat de moro. Aquest producte, a més d'interrompre els rastres d'olor de les formigues, provoca la mort dels insectes, ja que són incapaços de digerir-la.

Closques de cogombre i cítrics. Les formigues les eviten, ja que en descompondre es tornen tòxiques per a elles.

Menta. El full de menta o les bosses de te serveixen per espantar les formigues.

Herbes i espècies. Desprenen una forta olor que repel·leix les formigues. A més, la canyella, el pebre negre o l'all compleixen la mateixa funció.

Bòrax. Barreja-ho amb aigua i sucre i escampa la pasta que es crea en els racons on vegis formigues.