Un jutge de l'estat de Nova York ha donat la raó a un matrimoni que volia fer fora de casa el seu fill de 30 anys per no ajudar en les tasques domèstiques ni col·laborar econòmicament en la llar, en un punt i seguit dins d'una batalla judicial de quatre mesos que encara pot arribar a instàncies superiors.

El jutge Donald Greenwood va ordenar aquest dimarts a Michael Rotondo que abandonés la casa dels seus pares, Mark i Christina Rotondo, situada a la localitat de Camillus, segons ha explicat un advocat del matrimoni, Anthony Adorante.

Els pares van al·legar davant del jutge que portaven mesos intentant que el seu fill marxés de casa i van presentar com a prova cinc documents lliurats per escrit i l'inici data del 2 de febrer. «Després de discutir-ho amb la teva mare, hem acordat que has d'anar-te'n immediatament», diu un d'aquests textos, en el qual es donen a Michael Rotondo 14 dies de marge.

En una altra de les notes, els pares li ofereixen 1.100 dòlars per ajudar-lo a buscar feina i un nou allotjament i fins i tot s'ofereixen a assessorar-lo perquè pugui viure pel seu compte. «Hi ha treballs disponibles fins i tot per a gent sense experiència com tu. Aconsegueix una feina, has de treballar», proclamen.

Des de la segona a l'última carta, datada el 5 de març, el matrimoni ja adverteix que està disposat a prendre mesures perquè el jove marxi de casa, com finalment ha ordenat el jutge. Segons els documents judicials, Michael Rotondo va esgrimir durant el procés que la petició dels seus pares no tenia validesa perquè era necessari que fos advertit amb sis mesos d'antelació.

«Només volia tenir un temps raonable per anar-me'n, tenint en compte que no estava preparat per a valer-me pel meu compte quan em van entregar els avisos», ha explicat a la cadena WSTM, filial de CBS. «No entenc per què un jutge vol deixar a gent al carrer», ha afegit.