Les “vaques felices” produeixen llet de més qualitat
Tota la Llet Pascual és

100% Benestar Animal

ALIMENTACIÓ SALUDABLE

Les “vaques felices” produeixen llet de més qualitat

El 94% dels espanyols considera important el benestar animal a les granges i al 71% li agradaria disposar de més informació sobre això

Pocs aliments de la dieta mediterrània han suscitat tants debats, documents, tractats o estudis científics com la llet. Es parla d'això a tots els nivells, especialment en l'àmbit de la nutrició. Ara també hem de sumar la preocupació pel benestar animal de les vaques lleteres com a factor de qualitat i seguretat alimentària. Segons l'últim Eurobaròmetre sobre protecció animal, el 94% dels espanyols creu important el benestar animal de les granges. Segons aquest estudi, al 71% li agradaria tenir més informació respecte a això.

Les empreses s'han d'adaptar a aquesta nova realitat i oferir més informació sobre els seus processos als consumidors que volen conèixer la història que hi ha darrere de cada aliment. Un gran repte en un entorn cada vegada més transparent.

Per a això, Calidad Pascual ha aconseguit el certificat Benestar Animal AENOR Conform en les seves 348 granges proveïdores de llet. D'aquesta manera, es converteix en l'únic gran fabricant amb totes les seves granges certificades. Tomás Pascual, president de Calidad Pascual, assegura: “Nosaltres no fem llet, la llet la fan les vaques. El nostre objectiu és donar el millor en cada part del procés per garantir que arriba la millor llet a casa teva”.

La major diferenciació es troba en el treball al camp. Aquest certificat acredita que totes les granges proveïdores de llet a Pascual compleixen amb els requisits del model AENOR de Benestar Animal, desenvolupat juntament amb l'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) i basat en el referencial europeu Welfare Quality, estàndard utilitzat per fer les avaluacions en granja.

Per aconseguir aquesta distinció, s'ha hagut de fer una avaluació del procés de producció de la llet en totes les granges proveïdores de la companyia, seguretat alimentària, alimentació, benestar animal, instal·lacions, genètica i medi ambient. L'empresa compta amb un equip multidisciplinari format per veterinaris, enginyers agrònoms i tècnics especialistes per garantir les condicions òptimes de la granja, que col·laborant amb els seus ramaders asseguren l'aprovisionament sostenible de llet amb les característiques i especificacions que Pascual necessita. Félix Díez, responsable de Benestar Animal de Qualitat Pascual, explica: “Ha de ser produïda d'una manera respectuosa amb el benestar de les persones, dels animals i respectuosa amb el medi ambient. Així creem valor per a tots”.

La possibilitat d'aconseguir aquesta certificació està oberta a totes les empreses. Per obtenir-la, les granges han de complir amb 12 requisits que estan dividits en quatre categories: bona alimentació, bon allotjament, bona salut i comportament apropiat. Aquest procés s'ha pogut aconseguir en poc més de tres mesos a causa que des de fa molts anys compten amb un Sistema de Gestió, Certificació i Assessorament de tot l'aprovisionament de la llet. Un dels eixos més importants d'aquest procediment és el benestar i la cura dels animals, a més de la qualitat i seguretat alimentària.

Les ramaderies han de tenir unes instal·lacions adequades per a l'allotjament, per al descans i protecció enfront de les inclemències del temps del bestiar; així com accés al menjar i beguda de tots els animals de la granja. Els animals han d'estar en unes condicions d'higiene i de salut adequades, amb protocols de control i prevenció de malalties i sota supervisió veterinària. Les granges han de permetre un comportament normal dels animals i una interrelació correcta amb el personal de la granja, sent així, “vaques felices”.

S'avaluen totes les granges i s'obté una puntuació de conformitat que ha de ser nivell “acceptable” durant el primer any. Les granges tindran tres anys per assolir el nivell “bo”. Les de Calidad Pascual estan en nivell “bo” des del primer any. El certificat té validesa de tres anys, però l'empresa ha de mantenir-lo anualment mitjançant auditories.

A més, per assegurar aquesta qualitat, l'empresa recull la llet diàriament i tripliquen els controls per sobre dels establerts. El resultat és una llet amb un gust superior que li ha permès ser l'únic fabricant a Espanya amb l'aval d’iTQi (Organització líder mundial dedicada a tastar i promoure productes alimentaris de sabor superior) en totes les llets clàssiques (sencera, semidesnatada i desnatada) i sense lactosa.

Mig segle d'Innovació, Benestar, Salut

Tomás Pascual va fundar Llet Pascual el 1969. Va ser pioner a introduir a Espanya durant els anys 70 la uperització de la llet (procés tèrmic que s'utilitza per reduir en gran mesura el nombre de microorganismes) i l'envasat en bric. Als anys 80, l'empresa va llançar les primeres llets desnatades i semidesnatades del mercat.

La seva obsessió per la qualitat va aconseguir que Pascual es posicionés com a líder en el mercat lacti a Espanya. A dia d'avui està present en més de 10 milions de cases i s'ha proposat com a objectiu tornar a ser referent al país. “A dia d'avui, no serveix tenir una llet sencera, semi, desnatada o sense lactosa. Les marques hem d'anar un pas més enllà responent al nou estil de vida de les persones i ser transparents”, conclou Tomàs Pascual, president de Calidad Pascual i fill del fundador de la companyia.

Calidad Pascual ha aconseguit el certificat Benestar Animal AENOR Conform en les seves 348 granges proveïdores de llet.

GALERIA