L´estesa de documents, amb els papers encara encartats en diverses carpetes i acompanyats de diversos volums sobre legislació immobiliària, va sorprendre un lector de Regió7, que va alertar al diari de la vulneració del dret a la protecció de dades que comportava que aquest volum d´informació s´hagués abandonat a la vista de tothom.

Regió7 ha comprovat que entre la documentació abandonada a la intempèrie hi havia, per exemple, un contracte d´arrendament de l´1 de juliol del 1996 d´una finca de Barcelona en el qual consten totes les dades de l´arrendatari i del llogater, amb les corresponents signatures, i fins i tot el detall que s´estipula un pagament de 65.000 pessetes cada mes. També hi ha expedients judicials, com unes diligències prèvies del juny del 2001 tramitades al jutjat de Gavà; o actes d´una comunitat de propietaris d´una finca de l´avinguda de la Diagonal de Barcelona. Enmig de tot plegat, hi ha un rètol comercial que diu «Nou Barris. Serveis Immobiliaris».

Ahir al migdia, aquest diari va posar-se en contacte amb la comissaria dels Mossos d´Esquadra a Manresa per posar en coneixement aquesta situació, i es van comprometre a enviar un cotxe patrulla a recollir la documentació. Era escampada en un marge a uns 700 metres després d´agafar el trencall de la carretera de Marganell des de la carretera de Can Maçana.