L'alcalde de Manresa, Josep Camprubí, ha explicat que el canvi de propietaris no 'modificarà' el projecte, però sí que repercutirà en els terminis, ja que les obres s'han parat 'momentàniament'. El projecte, que ha d'ocupar l'antiga fàbrica tèxtil, preveu la creació d'un parc de quatre hectàrees, habitatges, espai comercial i aparcaments.

L'alcalde de Manresa, Josep Camprubí, ha remarcat que el canvi de propietaris no ha d'afectar el projecte urbanístic inicial. Tot i així, l'alcalde ha explicat que les obres s'han de suspendre 'momentàniament' perquè la nova propietat ha de veure com les reprèn.

Camprubí ha expressat que se sent 'dolgut' de veure com un projecte emblemàtic com el de la Fàbrica Nova pateix un 'retard'. En aquest sentit, l'alcalde ha recordat que es tracta d'un projecte important del sector immobiliari que també està vivint les conseqüències de la crisi.

A principis del mes de setembre passat es va fer la primera voladura de prova al subsòl de la Fàbrica Nova però, a partir de llavors, no se'n van fer més. Aquest retard ja va aixecar sospites i rumors sobre la continuïtat d'aquest projecte. El grup immobiliari Sacresa, responsable de les obres, va explicar aleshores que el retard venia donat per l'anàlisi acurat dels assaigs de voladures per garantir-ne la total seguretat.

L'alcalde de Manresa, Josep Camprubí, també ha explicat que per al mes de gener té prevista una reunió amb els nous propietaris. Una trobada que haurà de servir per concretar els terminis del projecte. El canvi de propietari no afecta els pisos que està aixecant la constructora manresana Cots i Claret i només afecta la part comercial, les oficines, l'aparcament subterrani, el poliesportiu i la zona verda.