El servei de bus nocturn, una iniciativa que va posar en marxa l'Ajuntament de Manresa per als dies més forts de la festa major, ha tingut una bona rebuda per part de la població en comparació amb les xifres que es van registrar el desembre de l'any 2007, quan es va posar en marxa una prova pilot. En total han estat 384 persones les que han decidit utilitzar aquest transport públic per desplaçar-se per la ciutat durant quatre dies, de les 11 de la nit a 2/4 de 4 de la matinada, com a alternativa al vehicle privat.

El regidor de Via Pública de l'Ajuntament, Joan Vinyes, s'ha mostrat satisfet tant per la xifra d'usuaris, que ha tingut una mitjana de 96 persones diàries, com pel bon funcionament del servei, i per això considera que "ha estat una experiència molt positiva" per a la ciutat. Vinyes destaca que "són 384 persones que durant els quatre dies de festa no han utilitzat el cotxe i que, d'aquesta manera, han contribuït a reduir l'accidentalitat a l'interior de la ciutat. Això sense oblidar els beneficis mediambientals que suposa l'ús del transport públic".

D'entre els viatgers que van fer servir el bus nocturn les nits de divendres, dissabte, diumenge i dilluns, gairebé tres quartes parts es consideren usuaris habituals, ja que van fer ús d'una targeta T-Social o multiviatges, ja sigui una T-10, una T-Mes o bitllets integrats. Des del consistori s'han interpretat aquestes xifres amb bons ulls, ja que entenen que el 26% d'usuaris que van utilitzar un bitllet senzill no són habituals del bus urbà. En aquest sentit, sembla que el servei ha arribat a persones que normalment no utilitzen el transport públic per desplaçar-se còmodament per la ciutat, per la qual cosa Vinyes assegura que tot indica que s'està treballant en la direcció correcta, tot i que el regidor és conscient que encara hi ha camí per recórrer, i per això afirma que l'Ajuntament de Manresa continuarà apostant perquè creixi l'ús del transport públic. Les previsions són que el servei de bus nocturn torni per la festa major de l'any vinent i Vinyes també obre la porta al fet que hi pugui haver un servei similar en altres dates en què se celebrin actes nocturns.

Per la seva banda, Francisco Ledesma, director de l'explotació de Transports Castellà, ha explicat que "el servei es va desenvolupar amb tota normalitat i no vam registrar cap incidència durant els quatre dies". Els busos, que tenien una freqüència de 30 minuts, feien el mateix recorregut de la LF Festius, que connecta el centre de la ciutat des del carrer de Guimerà i la plaça de Sant Domènec amb la majoria de barris manresans, en direcció a la Balconada i la Parada.

El desembre del 2007 els regidors José Luis Buenache i Joan Vinyes van presentar, conjuntament amb l'Associació de Locals d'Oci Nocturn, el Montepio de Conductors i la Federació d'Associacions de Veïns de Festa (FAVM), una prova pilot els caps de setmana que no va acabar de reeixir, ja que, tot i que no es van publicitar dades absolutes de l'ús del servei, un seguiment fet per aquest diari va donar com a resultat que només dos usuaris van utilitzar-lo en un conjunt de vuit hores.