L'alcalde de Manresa, Josep Camprubí, ha afirmat que la confluència d'intervencions com la nova rotonda de Sant Marc, la passarel·la de les Escodines, els edificis de la Via de Sant Ignasi i la plaça de la Reforma transformarà l'entrada sud de la ciutat en plena situació de crisi econòmica.

Dilluns començaran les obres de construcció de la rotonda entre el passeig del Riu i el carrer de Sant Marc, i aquesta actuació s'afegirà a la resta que, a hores d'ara, hi ha en marxa al sector. Camprubí ha assegurat que es tracta d'una nova prova que "la ciutat no para de transformar-se" malgrat la conjuntura econòmica i, també, de la conjunció d'intervencions en àmbits estratègics de la ciutat per aconseguir donar la volta a la situació urbanística d'espais amplis. L'alcalde ha volgut recordar que per poder dur a terme actuacions d'aquesta magnitud s'ha de fer una feina molt important anterior per comprar espais i enderrocar edificacions degradades que es porta a terme de manera discreta, però que és imprescindible. La part visible serà deixar "com nova" una entrada a Manresa que permetrà millorar la fluïdesa del trànsit en una cruïlla que actualment està semaforitzada, i que és estratègica com a porta d'entrada i sortida de la ciutat, i facilitar els recorreguts a peu amb la disposició de passos de vianants, per tal que creuar el passeig del Riu no sigui tan complicat com ho ha estat fins ara.

Aquesta intervenció, de 7 mesos de durada, lligada a l'acabament definitiu de les obres de la Reforma, la passarel·la i la intervenció de FORUM a la Via de Sant Ignasi, donarà un altre aspecte, molt més modern i funcional, a un sector que encabeix el triangle d'or arquitectònic de la ciutat (la Seu, el Pont Vell i la Cova). "Això permetrà visualitzar d'una manera claríssima la transformació de la ciutat", afirma Camprubí.

Pas alternatiu de vehicles

En el marc de les obres d'instal·lació de la passarel·la de la via de Sant Ignasi, fins divendres es donarà pas alternatiu als vehicles que circulin per la via de Sant Ignasi utilitzant una semaforització provisional. Un cop instal·lada la primera part, faltaran encara dos trams. Un es preveu muntar-lo a mitjan mes de novembre i el darrer cap a final d'any, un cop s'hagi completat l'estructura de l'edificació que executa l'empresa municipal FORUM en l'actuació de renovació urbana de les Escodines.