Una cinquantena de metges interns residents de traumatologia de tot l´estat espanyol es reuniran a Manresa durant els propers dies 4 i 5 de novembre en el primer Curs Teoricopràctic de Cirurgia de l´avantpeu. Durant el curs, organitzat per la Unitat de peu i turmell del Departament de COT d´Althaia, els participants podran seguir en directe tres intervencions quirúrgiques.

Aquesta jornada formativa, que tindrà lloc a la sala d´actes de l´edifici del Centre Hospitalari, començarà el dimecres a les 15.30 hores amb una ponència sobre l´evolució de les tècniques quirúrgiques de l´avantpeu, a càrrec del Dr. Jordi Codina, coordinador de la Unitat de Peu d´Althaia. Aquesta sessió teòrica finalitzarà amb un fòrum de discussió.

Cirurgia en directe

L´endemà al matí, 5 de novembre, hi haurà la part pràctica que constarà de tres intervencions quirúrgiques de l´avantpeu. Els assistents a la jornada podran seguir aquestes intervencions en detall ja que totes elles seran retransmeses en directe, des del quiròfan fins a la sala d´actes del Centre Hospitalari, a través d´una videoconferència. Durant les intervencions, els professionals que es trobin a la sala podran intercanviar dubtes i comentaris amb els metges que estiguin realitzant la intervenció al quiròfan.