Tot i què són diversos els motius que esgrimeix el president de l´entitat, Manel Cucurella, per explicar el perquè del canvi de seu, destaca, d´entre tots ells, el fet que el local, tot i estar en mans del bisbat, és administrat pel Verb Encarnat. Cucurella afirma que la Coordinadora manté una bona relació amb el bisbat, però «tenim un contracte precari pel local i qualsevol mes ens poden dir que ens augmenten el preu o que hem de marxar perquè volen destinar-lo a un altre ús».

La Coordinadora de Jubilats i Pensionistes va inaugurar oficialment l´actual local el 10 de març del 2006. L´entitat va treballar durament per reformar interiorment els, aproximadament, tres cents metres quadrats per establir-hi un rebedor, despatxos per a cada secció de l´entitat, com viatges, presidència, caminades, punt d´informació i atenció, comptabilitat, administració, així com una petita aula per a les reunions de la junta i per a alguns dels cursos i tallers que es programen.

La relació quotidiana entre la Coordinadora i el Verb Encarnat no és del tot bona, i la proximitat entre les dues entitats, paret per paret, encara complica més les coses. Cucurella, juntament amb el Vicepresident de la Coordinadora, Josep Fontanet, i el Vicesecretari, Manel Rabassa, expliquen que, per exemple, han de demanar al Verb Encarnat que engegui la calefacció de la seu de la Coordinadora de Jubilats, cosa que la comunitat religiosa fa de manera molt restringida, en períodes de temps molt limitats.

Aquest diari es va posar ahir en contacte amb el pare Miguel, del Verb Encarnat, que, tot i reconèixer que hi ha hagut algunes diferències amb la Coordinadora, va assegurar mostrar-se «sorprès» per les afirmacions fetes.

D´altra banda, les altres pegues que destaquen els membres de la Coordinadora per voler canviar de seu són la situació i estructura del local: un tercer pis amb petits despatxos sense una gran sala on hi puguin dur a terme les seves activitats. A més, hi ha socis de la Coordinadora que tenen dificultats de mobilitat i, malgrat que l´edifici on està situada la Coordinadora disposa d´ascensor, alguns han d´acabar utilitzant les escales, ja que si no l´ascensor es col·lapsa. En paraules de Cucurella, «busquem un local més adequat a les nostres necessitats. Que fos una planta baixa i de fàcil accés. Voldriem un local on els nostres socis puguin gaudir d´una biblioteca i fer les activitats i tallers que ara hem d´anar a fer fora».

El President de la Coordinadora reconeix que des de l´entitat han mantingut converses amb l´ajuntament de Manresa per trobar un local que satisfaci les seves necessitats. Cucurella, sabent que es tracta d´un somni practicament impossible, afirma que «ens encantaria la fàbrica dels Panyos, tot i que un local a l´estil del Club Sant Jordi també seria perfecte».

Josep Fontanet, el vicepresident de la Coordinadora, va explicar que l´entitat també lluita per aconseguir majors subvencions des de l´administració. Els membres de la Coordinadora van reconèixer que no és el millor moment per demanar diners a les institucions, però van destacar la necessitat de continuar fent activitats i assistència a un col·lectiu de la ciutat, els jubilats, que va en constant augment.