L'entitat ecologista Meandre ha denunciat que el departament de Política Territorial i Obres Públiques encara no ha respost les al·legacions presentades al traçat de la connexió de l'eix diagonal amb l'eix transversal, al seu pas per l'entorn de la riera de Rajadell i el Suanya.

Meandre va iniciar la seva activitat jurídica l'any 2006 fent al·legacions i presentant un recurs a l'avantprojecte del traçat de la C-37; el 2007 va fer el mateix amb l'avantprojecte que va sortir escollit; aquell mateix any va presentar al·legacions al Pla Territorial Parcial de les comarques centrals, i el 2008 novament va fer al·legacions i va presentar un recurs a l'avantprojecte triat. L'any passat va presentar una queixa al Síndic de Greuges en no rebre cap resposta a cap dels recursos presentats.

Des de Meandre s'afirma que un cop confirmat el mutisme del departament de Carreteres de la Generalitat a totes les al·legacions fetes, resta conèixer el projecte de l'obra de l'empresa Dragados amb la intenció de fer un seguiment d'aquesta per exigir que segueixi fil per randa les recomanacions de l'estudi d'impacte ambiental de Medi Ambient. Des de l'entitat s'afirma que espera que l'Ajuntament faci el mateix.

L'entitat ha organitzat per a aquest diumenge, coincidint amb la tercera sortida guiada per l'Anella Verda de Manresa, la segona caminada per l'Itinerari de Natura i Modernisme a l'entorn de la Riera de Rajadell. D'aquesta manera es podrà veure la nova senyalització que s'ha fet dels itineraris i escoltar les explicacions de l'arquitecte Pere Santamaria sobre els elements modernistes del recorregut i admirar uns paisatges condemnats a desaparèixer.