La Fundació Althaia, xarxa assistencial de Manresa, i Ampans, entitat que dóna servei integral a persones amb discapacitat intel·lectual, organitzaran el primer congrés sobre alteracions de la conducta que se celebra a l'estat espanyol.

Aquesta iniciativa convertirà la comarca del Bages, durant els dies 6, 7 i 8 de maig de l'any vinent, en punt de trobada d'experts d'arreu de l'estat espanyol i també de l'àmbit internacional que treballen les alteracions de conducta des dels vessants educatiu, social i de la salut.

Professionals de les dues organitzacions manresanes han constituït un ampli equip de treball que a hores d'ara ja ha avançat d'una forma substancial en la definició d'un programa bàsic del congrés que respongui als principals reptes que tenen els professionals especialitzats en l'estudi de les alteracions de la conducta. Segons han avançat els organitzadors, els quatre grans eixos sobre els quals girarà el congrés seran les persones que tenen alteracions de la seva conducta derivades de la discapacitat intel·lectual que els afecta; les persones amb problemes de malaltia mental i addiccions; els pacients amb dany cerebral i altres malalties d'afectació neurològica, i els nens i els adolescents amb problemes de malalties mentals. L'organització d'aquest Primer Congrés d'Alteracions de Conducta s'emmarca en la línia de col·laboració estratègica que porten a terme la Fundació Althaia i l'Associació Manresana de Pares de Nens Subdotats, pel que fa tant a accions conjuntes de formació de professionals com a d'altres àmbits. El congrés, que neix amb l'ambició de tenir continuïtat i consolidar-se, se celebrarà al complex de Sant Benet de Bages.