Després que el setembre passat es denegués a l'Ajuntament de Manresa l'ajut de més d'un milió d'euros del fons Feder sol·licitat a la Unió Europea per recuperar l'entorn del riu Cardener al seu pas per Manresa, ara el grup municipal d'Esquerra ha aconseguit, en el marc del debat dels Pressupostos Generals de l'Estat per al 2010, incorporar una esmena per rebre 250.000 euros per a l'adequació i millora del riu.

Segons ha explicat el grup municipal, a través d'un comunicat, l'esmena va ser presentada la setmana passada pels diputats d'Esquerra al Congrés dels Diputats a proposta de la Secció local d'ERC a Manresa amb l'objectiu d'incloure al Ministeri de Medi Ambient una partida adreçada a l'arranjament del riu Cardener i del seu entorn, unes accions que s'emmarcaran dins el projecte de l'Anella Verda de Manresa. Segons assenyalen els republicans, "tot i que la proposta era dotar la partida amb 500.000 euros, les negociacions posteriors amb el partit governamental han rebaixat la xifra fins als 250.000 euros".

La regidora de Medi Ambient de l'Ajuntament de Manresa, Alba Alsina (ERC), ha manifestat que "l'Anella Verda és un projecte clau per a la ciutat i treballem activament des de tots els fronts possibles per a que sigui una realitat". És per aquest motiu que, segons es detalla en el comunicat, des d'ERC Manresa "s'han fet múltiples contactes amb els representants del partit a les diferents institucions i algunes accions ja estan donant els primers fruits". La regidora ha destacat que "es tracta de 250.000 euros addicionals i això és una molt bona notícia per a la ciutat en termes d'inversió i de creació de llocs de feina".

Per la seva banda, el president de la secció local d'Esquerra Manresa, Pere Culell, ha afirmat que "ens felicitem per haver assolit aquest acord amb tan sols tres diputats al Congrés dels Diputats", tot i que "lamentem que amb més força haguéssim pogut aconseguir un millor acord, ja que dels 500.000 euros proposats per ERC al Govern espanyol, només ens han donat la meitat". Amb tot, Culell es mostra satisfet de que "ERC sigui útil per poder tirar endavant projectes locals".

Ara, segons adverteix el comunicat d'ERC, "caldrà estar atents i fer un seguiment per garantir que la partida s'executi ja que la experiència ens diu que moltes de les inversions i partides destinades a Catalunya al final no s'acaben duent a terme per part del Govern espanyol".