Santi Arisa s'atreveix amb tots els estils musicals. L'última prova és l'espectacle Tot és en tot, que ahir es va poder veure al teatre Kursaal. El músic bagenc ha seleccionat una vintena de poemes del poeta Miquel Martí i Pol i els ha preparat un vestit musical a mida, encara que això hagi requerit un estil per a cada cançó. El resultat va de Rage Against the Machine a l'orgue de missa. Heavy, rock, salsa o blues serveixen de matèria primera per musicar L'Elionor, Nit de Nadal, Estimada Marta Les quatre banderes.

"Vaig conèixer personalment Miquel Martí i Pol. Disposo, crec, de la seva il·lusió i hi he afegit la meva", escriu Santi Arisa en el programa de mà que es va repartir. El poeta de Roda de Ter ja havia estat musicat abans en els projectes Taverna de poetes i Taverna tropical. Aquesta vegada Arisa li cedeix tot el protagonisme. Sobretot als seus poemes de la fàbrica, però també als patriòtics o d'amor.

La selecció comprèn el període del 1948 i el 1997. Entre els escollits hi ha la Nova oració del parenostre, encara vigent. "Pare nostre que esteu en el cel, sia augmentat sovint el nostre sou, vingui a nosaltres la jornada de set hores, faci's un xic la nostra voluntat així com la d'aquells que sempre manen", diu el text.

L'espectacle va estrenar-se fa uns dies al Festival de Poesia de Sant Cugat i ahir al matí es va poder veure a Manresa gràcies a la Mediterrània. L'auditori va seguir amb atenció l'evolució de la trentena de músics de dalt de l'escenari. Hi havia les noies del Jove Cor Coral·lí, una petita banda de guitarra, baix, bateria i teclats, i sobretot, l'actriu Rosa Cadafalch, que fa temps que recita Miquel Martí i Pol. A les veus solistes hi ha Jordi Blanch, Laura Mercè, Núria Costa i Rocío Seligrat.

Els millors moments de l'espectacle van ser els que deixaven apreciar amb més detall els textos. Les peces O bé si sembla massa, Un sonet per a tu i Pa amb tomàquet van ser, potser, les més ben aconseguides. Amb molt ritme, els poemes es van anar enllaçant un rera un altre. Només al final, Santi Arisa va dirigir-se al públic amb el micròfon en mà. "Volia evitar dir-vos res però em sembla que queda una cosa... gràcies, Miquel Martí i Pol".

L'espectacle Tot és en tot s'està enregistrant aquests dies a l'estudi 44.1 d'Aiguaviva, a prop de Girona, i pròximament apareixerà en disc. La intenció d'Arisa és començar ara una gira tot i que, de moment, encara no hi ha cap actuació confirmada.