La Fira de l'Aixada del 2010 arriba carregada de novetats, una de les més significatives és que s'habilitarà una zona d'aparcament amb vigilància a la zona esportiva del Congost. D'allà sortiran autobusos llançadora gratuïts cada 20 minuts, que pararan a la plaça de Valldaura i a la plaça dels Infants. La mesura, que es posa en marxa per primera vegada, pretén pal·liar la congestió que viu el centre de la ciutat per l'elevat nombre de visitants que convoca la fira.

Enguany, el certamen, que organitza l'Ajuntament en conveni amb l'Associació Manresa de Festa, se celebrarà els dies 27 i 28 de febrer, un cop ja passada la diada de la Llum, perquè la seva col·locació habitual en el calendari, la setmana abans, ja està ocupada pel carnestoltes. No és, però, el primer cop que hi ha un canvi de dates.

Una altra de les novetats és l'ampliació de l'horari de la fira, que començarà mitja hora abans i acabarà mitja hora més tard dissabte. Així, l'horari serà de 2/4 d'11 del matí a les 10 de la nit dissabte i de 2/4 d'11 del matí a les 9 del vespre diumenge. L'ampliació de l'horari s'ha establert a proposta de les entitats que hi participen, ja que consideren que tothom tancava molt ràpid i no es podia sopar a la fira.

Pel que fa al servei de bus llançadora, s'iniciarà cada dia a 2/4 d'11 del matí i finalitzarà a les 9 del vespre diumenge, i a les 10 dissabte. Aquestes seran les darreres sortides de la plaça dels Infants en direcció cap al pàrquing.

L'organització de la fira ha encetat també una nova línia de col·laboració amb els restaurants. Són dinou els que s'han apuntat a la iniciativa i figuraran en els 10.000 plànols que es repartiran amb informació del certamen.

També a nivell organitzatiu, s'ha previst l'ampliació del nombre de serveis públics a la zona ocupada per la fira. Es col·locaran tres noves cabines, que s'amagaran de la vista, i més contenidors a la zona de la Baixada de la Seu i del parc de la Seu.

La bona acollida del pa de l'Aixada, que es va introduir l'any passat, ha portat l'organització a crear enguany un nou producte alimentari vinculat a la fira: el vi de l'Aixada. És un vi cedit per cellers Artium que serà venut en diversos punts de la fira i del qual enguany es posaran a la venda 500 ampolles. Va etiquetat amb una imatge semblant a la del programa de la fira, que reprodueix un fragment del Retaule de Sant Marc.

El pa de l'Aixada, que es pot trobar tot l'any en algunes fleques, és fet de forma artesanal amb farina manresana. En aquesta edició es tornarà a trobar a les fleques agremiades i a la parada del Casal de Joves de la Seu.