La manresana Rosa Maria Suñé i Colell (1944-1989) ha estat reconeguda per l'Institut Català de les Dones (ICD) per ser un referent de l'assistència social a Catalunya. La seva fotografia, conjuntament amb onze dones més, forma part del calendari Treball social: una genealogia femenina, una publicació editada per l'ICD que pretén mostrar l'empremta que ha deixat el gènere femení en el treball social.

El calendari es va presentar dijous a la sala de reunions de la biblioteca del Casino. L'acte va tenir la presència de Marta Selva, presidenta de l'ICD; Josep Gonzàlez-Cambray, director de Serveis Territorials del departament d'Acció Social i Ciutadania, i Montserrat Margarit, en representació de la Delegació Territorial de Manresa del Col·legi Oficial de Diplomats en Treball Social i Assistents socials de Catalunya. També hi van ser presents el marit de Suñé i els seus fills.

Margarit, que va treballar amb Suñé durant anys, va lloar la tasca que va dur a terme a Manresa. "Gràcies a la seva voluntat de canviar les coses, la ciutat va poder disposar d'un servei de planificació familiar", va assegurar. Per la seva part, la presidenta de l'ICD, va recordar que "ara veiem l'acció social com un dret humà i és gràcies a actituds com les de Rosa Maria Suñé".

Suñé forma part d'un calendari en què apareixen altres impulsores del treball social a Catalunya, com la barcelonina Beneta Llopis o la vigatana Maria Àngels Anglada. Diplomada com a assistent social a l'Escola de Formació Social Torras i Bages de Manresa, va treballar a Cáritas de Sant Vicenç i de Manresa, va ser la promotora del Servei Municipal de Planificació Familiar de Manresa, va coordinar l'equip directiu de l'Escola de Formació Social Torras Bages i va ser presidenta de l'Associació d'Assistents Socials de Manresa. A més a més, va impulsar el moviment de la dona a la ciutat.