"Això és un nyap i no cal que estigui finalitzat per anunciar-ho. Avui encara som a temps de modificar-ho. No ens vindrà ara d'esperar tres o quatre mesos més".

Amb aquesta contundència s'expressa Joan Carles Batanés, delegat al Bages-Berguedà-Anoia del Col·legi d'Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d'Edificació de Barcelona, vers les obres a la Reforma que taparan una part de la portalada de la façana oest.

Batanés es mostra del tot contrari, i així ho especifica en un escrit adreçat a Regió7, a les opinions recollides per aquest diari (vegeu edició de dijous) de Lluís Piqué, president al Bages-Berguedà del Col·legi Oficial d'Arquitectes de Catalunya. Al respecte, comenta que "em preocupa molt, moltíssim, que un tècnic del món de la construcció i l'urbanisme utilitzi com a justificació, per emparar un element que serà distorsionador de la vista del portal de la Seu, el fet que 'la barana també tapa' o que 'des de darrere d'un arbre no hi ha visibilitat'. De fet, si et poses d'esquena tampoc la veus, la Seu. I em sembla que, precisament, haurem de passar d'esquena per no veure la magnitud del nyap que s'està duent a terme".

Batanés coincideix amb Piqué que "'tindrem panoràmiques noves', i el trist és que la panoràmica nova amagarà el portal de la Seu de Manresa, i pel què sembla, no tant sols per la caixa de l'ascensor, si no també per la barana". Hi afegeix que "tampoc trobo justificació per acceptar aquesta caixa distorsionadora el fet que", com diu Piqué, "'abans, a l'antiga plaça, també tapaven el temple els arbres i el monolit'. Així doncs, tapat per tapat, podíem haver deixat la plaça vella i ens hauríem estalviat un munt de diners". El delegat del Col·legi d'Aparelladors del Bages-Berguedà-Anoia és del parer que "no podem fer demagògia. Hem tingut l'oportunitat de millorar un espai de la ciutat, i el resultat final no serà l'esperat. Els tècnics no podem deixar que les obres s'acabin per veure, després, si han quedat bé o malament. Hem d'avançar-nos i tenir aquesta percepció per endavant, i ja saber abans d'executar l'obra quina serà la percepció visual final, què quedarà tapat i què quedarà vist. Sinó fos així, doncs mira, que vagin fent i al final ja veurem. Els tècnics passarem a ser merament uns crítics de la nostra obra, però a misses dites. Mala feina fem, aleshores", conclou Batanés.