CiU a Manresa s'ha sumat a les queixes de l'Associació dels Amics de la Seu per les obres a la Reforma. Alexis Serra, el seu president, exigeix "un canvi de la part del projecte que està modificant la façana de la Seu", i es mostra totalment d'acord amb el manifest elaborat pels Amics de la Seu i la Comissió de Defensa de Patrimoni en el qual ho denuncien i conviden les entitats cíviques i culturals de la ciutat a afegir-s'hi. Diu que, si poden fer-ho com a partit polític, s'hi sumaran. Serra afegeix que la modificació d'aquest tros polèmic ha tingut part de culpa en l'encariment de l'actuació.

En relació amb la reunió prevista demà entre els Amics de la Seu i Àngels Mas, regidora d'Urbanisme, per parlar del tema (després que l'entitat sol·licités una entrevista amb l'alcalde), Alexis Serra ha volgut demanar públicament que hi assisteixi l'alcalde, que "no pot ser que s'amagui sota les faldilles de la regidora d'Urbanisme".

Les inacabables obres a la plaça de la Reforma han arribat a la part de dalt de tot de la sèrie de rampes que, als peus de la basílica, hi permetran l'accés caminant, i amb ascensor. És justament la rampa de dalt de tot, i l'ascensor, el que ha encès la polèmica, ja que, tot i que encara no estan acabades, ja s'insinua amb la part feta, que taparan un tros de la portalada de la façana del temple.

Serra diu que "farem totes les accions pertinents per aconse-guir que aquesta part de les obres s'aturi i fer un replanteig del projecte en la part que té afectació a la Seu". Considera que, malgrat que sigui una obra que tothom desitja que s'acabi d'una vegada, és millor fer-ho ara que quan no s'hi sigui a temps. A banda de la trigança de l'actuació (que havia d'estar acabada el febrer del 2007), el polític també fa referència al seu sobrecost. En aquest sentit, afirma que "una part és a causa d'aquesta modificació", la que va proposar l'empresa EYSSA, responsable de les obres, per tal que l'ascensor arribés a l'alçada de la Seu i no calgués pujar un altre nivell com en l'avantprojecte. Serra diu que prefereix no avançar d'altra informació fins que no surtin les conclusions finals de la comissió d'investigació de les obres a la Reforma.

Que l'alcalde hi sigui

Pel que fa a la trobada entre els Amics de la Seu i la regidora Mas, el cap de CiU a Manresa demana a l'alcalde, "i ho faig públic", que "doni la cara davant dels Amics de la Seu, davant nostre i de tots els grups de l'oposició". El polític diu que això no significa que en la reunió no hi hagi de ser la regidora Mas. Anuncia, alhora, per a aquesta setmana la seva intenció de contactar amb la resta dels grups a l'oposició per discutir i posar-se d'acord sobre aquest tema.