Manresa posa a debat al ple d'aquest dilluns l'ús del burca, recentment prohibit als equipaments públics de les quatre capitals de província de Catalunya, menys Girona. El grup que presentarà una proposta de resolució és PxC. Tot i això, segons fonts de l'Ajuntament, hi ha diversos grups preparant diverses mocions alternatives a la de Plataforma.

Els ordres del dia dels plens municipals de Terrassa i Manresa, que se celebren aquest dilluns al vespre, inclouen diverses mocions presentades pels grups municipals per limitar l'ús del burca i el nicab en els equipaments públics i en alguna proposta també, en els espais públics. Així mateix, la polèmica sobre si limitar o no la forma de vestir de certes musulmanes arribarà també aquesta setmana a la segona ciutat catalana, l'Hospitalet de Llobregat, que també votarà en ple ordinari dimarts una moció presentada pel PP per prohibir l'ús dels vels islàmics que cobreixin la cara en edificis i equipaments municipals. Dimecres, serà el torn de Sant Adrià del Besòs.

Després que totes les capitals catalanes menys Girona hagin aprovat prohibir l'ús del burca i el nicab als equipaments públics de la ciutat, la discussió d'aquesta polèmica s'estén a d'altres municipis. És el cas de Terrassa i Manresa, on els grups de l'oposició, el PP i Plataforma per Catalunya (PxC), respectivament, presentaran en els plens municipals d'aquest dilluns una proposta de resolució per demanar que es prohibeixi l'ús del nicab i el bruca en els edificis i equipaments públics al·legant que aquestes vestimentes que tapen la cara impedeixen 'la identificació i comunicació' de la persones que els vesteix. En el cas de Terrassa però, el PP va més enllà i demana també que la prohibició s'estengui a 'la via pública'.

La moció del PP de Terrassa però toparà al ple amb una altre presentada de forma conjunta per l'equip de govern (PSC, ICV-EUiA i ERC) on es proposa situar en el Pla Estratègic de Ciutadania i els seus respectius òrgans de funcionament com 'l'espai de discussió dels temes d'immigració'. En aquest sentit, la proposta no demana per via d'aprovació plenària cap prohibició, malgrat que en el text redactat sí que afegeixen, però sense concretar, el seu 'posicionament contrari al vel integral o qualsevol altre component que pugui atemptar contra la llibertat i els drets humans' de qualsevol ciutadà de Terrassa.

Una cosa semblant segurament és el que passarà a Manresa. Malgrat que la resta de grups municipals, a banda de PxC, no han especificat la seva postura sobre la qüestió, fonts del consistori han confirmat que la resta de formacions, entre ells l'equip de govern, estan preparant una o varies mocions alternatives a la presentada per PxC.

També, en aquest cas dimarts, l'ús del vel islàmic arribarà a la segona ciutat de Catalunya. El grup del PP a l'Hospitalet presentarà en el proper ple una moció per prohibir 'el nicab, el burca i altres vestimentes i accessoris que cobreixin totalment la cara' en edificis i equipaments municipals. Segons va poder avançar l'ACN, en un primer moment la moció comptava amb el suport del PSC, que governa amb majoria a la ciutat. L'opció però ha quedat posteriorment desdibuixada. El seu soci de govern, ICV s'ha mostrat crític en limitar l'ús del vel. Fins dimarts doncs, no se sabrà si l'Hospitalet seguirà o no els passos de Barcelona.

Finalment, dimecres, serà el torn de l'Ajuntament de Sant Adrià del Besòs. En aquest cas, l'ordre del dia del ple, de 15 punts, inclou tres mocions diverses, entre elles una que en aquest sentit també es reclama 'en defensa de la dignitat de les dones prohibir l'ús de vestimentes que cobreixin el seu rostre'.