La capital del Bages plora aquest dimecres la pèrdua de Simeó Selga i Ubach, un dels homes que més ha destacat en la vida social i política de la ciutat els darrers 50 anys. Nascut a Manresa el 1914, Segla era un reconegut metge format a la Universitat de Barcelona (1931-1936) i especialitzat en pediatria, que posteriorment va fer el salt a la política, primer com a regidor a l'Ajuntament de Manresa i després com a Diputat al Parlament. A la cambra catalana hi va arribar de la mà de Convergència i Unió, partit al qual va representar en les eleccions autonòmiques de 1980 i 1984.

El 2003, l'Ajuntament de Manresa li va fer entrega de la medalla de la ciutat. Aquell mateix any també va rebre la Creu de Sant Jordi en reconeixement al seu prestigi professional i a la forta vocació de servei que s'ha reflectit no solament en el camp de la medicina, sinó també en molts altres àmbits de la vida social, cultural i política.

Destaca en la biografia de Simeó Selga, també, la creació a iniciativa seva l'any 1994 de l'Arxiu Històric de les Ciències de la Salut "Simeó Selga i Ubach", dedicat a la recopil·lació de material mèdic o no mèdic, però escrit per metges.

Demà, Regió7 publicarà en la seva edició en paper una àmplia biografia.