Inshuti no afluixa. Després que l'ONU intentés vincular-la amb el tràfic d'armes, la petita ONG, que cerca la veritat del genocidi a l'Àfrica dels Grans Llacs i de la mort de la infermera manresana Flors Sirera, continua denunciant que el president de Rwanda, Paul Kagame, n'és un dels principals responsables, per això el president José Luis Rodríguez Zapatero no s'ha de reunir la setmana que ve amb ell a Nova York.

Zapatero i Kagame copresideixen plegats la comissió de verificació del compliment dels Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni (ODM). El juliol, la pressió d'Inshuti i altres ONG van evitar que Zapatero i Kagame es trobessin a la Moncloa. Els dies 20, 21 i 22 hi ha una cimera a Nova York i el problema continua sobre la taula: és previst que Zapatero comparteixi protagonisme amb un polític imputat penalment per l'Audiència Nacional acusat d'ha- ver ordenat personalment la mort violenta de cooperants -Flors Sirera- i religiosos a més de milers de víctimes rwandeses i congoleses.

Per posar de manifest aquesta situació, que el genocidi s'ha dut a terme per permetre l'espoliació de recursos naturals -en ua bona mesura per corporacions nord-americanes- i que l'ONU actua com a peó dels Estats Units, Inshuti impulsa una nova campanya d'adhesions i de denúncia. Divendres, a les 7 de la tarda, es durà a terme davant de Crist Rei un acte públic per demanar que es posi fi a la política del tot s'hi val i recollir nous suports al manifest de denúncia. Inshuti i altres entitats que tenen en comú la feina solidària amb l'Àfrica han creat el web http://bastadeimpunidadenruanda.org, on es pot trobar informació sobre el tema i per mitjà del qual es pot signar el nou manifest que es presentarà el dia 20 a la cimera dels Estats Units. Membres de S'Olivar, l'altra petita ONG vinculada per l'ONU al finançament de la guerrilla hutu -com Inshuti- es desplaçaran a Nova York per fer-se escoltar. A banda dels actes de Manresa, se n'organitzaran altres a Barcelona i a Madrid.