El departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat ha atorgat una subvenció de 253.000 euros per a la millora del transport urbà de viatgers en autobús de Manresa.

La convocatòria s'emmarca en una injecció global de 2,3 milions d'euros a un total de 18 ajuntaments d'arreu de Catalunya. Aquesta línia de subvencions permetrà dotar els consistoris dels recursos econòmics addicionals per tal de poder impulsar increments de la freqüència de pas, nous equipaments de les parades i la renovació de la flota, entre altres actuacions.

Entre les actuacions subvencionades s'inclou la implantació de carrils bus, la millora de les parades, l'adquisició de nous vehicles i l'increment del nombre de línies i parades. Així mateix, aquests ajuts també han tingut en compte altres actuacions, com la implantació de mesures que facilitin l'accés a persones amb mobilitat reduïda i l'obtenció de certificacions ISO. L'import de l'ajut concedit a cada municipi s'ha determinat en funció d'aspectes com població i usuaris del bus.