Amb l´execució de nous enderrocs a la part baixa del Puigcardener, l´Ajuntament de Manresa avança en el desenvolupament del projecte d´ordenació del parc del Puigcardener. Els enderrocs previstos permetran l´ordenació i vegetació de les diferents feixes de la falda del Puigcardener, en un àmbit que abraça des del camí dels Corrals fins al passeig del Riu i des de l´accés a la plaça de la Reforma fins al carrer Sant Marc.

L´enderroc de dues naus industrials i un edifici d´habitatges, que es realitzarà dilluns i dimarts de la setmana vinent, consta d´un pressupost de 56.000 € i permetrà obtenir uns 1.000 m2 que passaran a formar part de la zona verda de la falda del Puigcardener. Dins aquest sector, només quedarà pendent l´enderroc d´una darrera nau, que actualment funciona com a taller de metall i que, malgrat ser de titularitat municipal, encabeix encara una activitat el trasllat de la qual s´està gestionant.

Un cop executats els enderrocs, es procedirà a la urbanització de l´espai resultant conjuntament amb la resta d´espais situats per sota del camí dels Corrals. L´actuació d´ordenació de la falda del Puigcardener engloba 6.600 m2 de superfície. El projecte d´aquesta urbanització inclou la recuperació de l´antic camí dels Corrals, des de fa anys esllavissat, que estava situat just per sota del nou traçat del camí recentment executat, la rehabilitació de les antigues terrasses d´aquest espai i el seu enjardinament.

La recuperació del recorregut de l´antic camí dels Corrals permetrà fer un nou itinerari que connectarà directament el nou camí dels Corrals amb el carrer d´accés a l´aparcament de la Reforma i, per tant, amb l´estació de tren i el passeig del Riu, sense passar per la plaça de la Reforma. Pel que fa a l´enjardinament, es realitzarà tenint en compte el futur canvi de traçat del passeig del Riu que ha d´enllaçar la rotonda de Sant Marc amb la plaça de la Reforma. Així, la plantació d´arbres es farà de manera que no s´ocupi l´espai que es preveu destinar al traçat d´aquest futur vial.

A l´espai que està a nivell del passeig del Riu i del carrer Sant Marc, s´hi plantaran de 53 arbres (plàtans, oms i, a les zones més obagues de del carrer Sant Marc, hi haurà roures i aurons). En les diferents feixes del turó, s´hi plantaran arbres de port arbustiu, concretament 148 magraners. La intervenció també inclou la reconstrucció i el reforç dels murs de pedra de part de les terrasses del turó i la sembra de prat sota les arbredes.

El pressupost de l´actuació d´ordenació de la falda del Puigcardener és de 411.800 euros. Aquesta actuació compta amb l´aportació del 50% del pressupost provinent del pla de Barris de la Generalitat de Catalunya. L´altre 50% prové d´aportacions municipals. Aquesta actuació forma part de la renovació de la Façana Sud de Manresa, que entre altres actuacions inclou els nous jutjats, la plaça de la Reforma i el seu aparcament, el camí dels Corrals i la rotonda de Sant Marc.