Un insecte que no es conforma a fer una sola picada

Al contrari que els mosquits locals, és molt agressiu i sol buscar la seva víctima encara que estigui en moviment. No es conforma amb una única picada i cerca noves oportunitats fins que satisfà la necessitat de sang que li asseguri la viabilitat dels ous que pondrà. Mentre el mosquit està picant no es noten molèsties; és quan l´organisme reacciona i es defensa de la substància que ha inoculat que es formen irritacions importants i doloroses.

Un perillós transmissor de malalties

El més rellevant d´aquest mosquit és la seva capacitat per transmetre malalties d´importància sanitària en els països on són presents. L´estiu del 2007 es va produir un brot epidèmic de febre chikungunya a Ràvena (Itàlia) produïda pel virus CHIKV i que va ser disseminada per la picada del mosquit tigre, i aquest estiu s´han detectat mosquits tigre infectats amb el virus del Nil Occidental al nord de Grècia i han provocat la mort d´algunes persones víctimes de les picades d´aquests insectes. Segons estudis de l´OMS, si continua la ràpida colonització d´aquest insecte pel planeta, el 2085 més de la meitat dels seus habitants estarien en risc de contraure el dengue.

Als Estats Units hi va arribar en un carregament de pneumàtics

La seva propagació més enllà del continent asiàtic va començar la dècada dels anys 70 del segle passat gràcies al transport marítim. El primer lloc on es va detectar va ser a Albània, l´any 1979. Als Estats Units hi va arribar el 1985 mitjançant un carregament de pneumàtics usats xops d´aigua. En dos anys, es va estendre per disset estats d´aquest país. A Brasil es va detectar el 1986, i a Mèxic i Austràlia, el 1988. A Itàlia, el 1990, i a França, el 1999. A l´estat espanyol, fa sis anys, a Sant Cugat.

Un altre mosquit va visitar la península el segle XIX

El segle XIX, l´Aedes Egypti, un parent de l´Aedes Albopictus, va provocar una epidèmia de febre groga a Espanya que, per exemple a Barcelona, va afectar 80.000 persones i en va matar 20.000.