Exhaustiva, erudita, emocionant i emocionada. Així va ser la glossa que va fer el doctor Lluís Guerrero, acadèmic numerari de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya, del doctor Simeó Selga en la conferència per inaugurar el curs acadèmic a l'institut Lluís de Peguera.

A banda dels sonors aplaudiments dels assistents que van omplir la sala d'actes de l'institut manresà, entre els quals la família de Selga, el doctor Guerrero es va endur el compromís del director del centre, Josep Castilla, de, a petició seva, posar un placa de marbre al centre en record del que va ser el seu primer alumne i va exhi- bir sempre "l'orgull permanent d'exalumne", va recordar Guerrero.

Amic del pediatre manresà, traspassat l'agost passat als 96 anys, Guerrero va definir la vida del metge i humanista de "llarga, plena i complexa". Va parlar de la gènesi de la seva vocació com a pediatre i en va repassar la trajectòria professional i vital amb admiració, respecte i tendresa, recordant, per exemple, les visites que feia a domicili amb la primera Vespa que es va veure a la capital del Bages. La vida d'un home que definia l'exercici de la medicina com "art, llibertat i caritat al servei de l'altri", i que va ser fidel a aquest credo fins que es va retirar.

Una audició a càrrec de la banda de trompetes del Conservatori de Música va cloure la vetllada, celebrada divendres al vespre.