Principi d'acord en la negociació que manté l'Ajuntament de Manresa amb els sindicats UGT i CCOO després de la revolta de treballadors per la doble retallada salarial, la decretada pel govern Zapatero i la decisió del tripartit manresà de retirar l'avançament a compte de la nova valoració de llocs de treball.

L'acord, com ja va avançar Regió7 en la seva edició del 9 de novembre, consistirà en una paga de desembre (162.000 euros a repartir entre 700) i el compromís d'elaborar una nova valoració de llocs de treball. Per al 2011 i successius, la Corporació es compromet a destinar 90.000 euros per compensar el diferencial amb la nova valoració de llocs de treball, que s'aplicarà a tots els llocs de treball de forma proporcional i amb caràcter consolidable.

A patir del present acord es posen en marxa els treballs per elaborar una nova valoració de llocs de treball. Com a data de referència les parts acorden que els treballs hauran d'estar acabats abans del 30 de març del 2011. La nova valoració de llocs de treball estarà especificada en una nova puntuació per a cada lloc de treball, de la qual emanarà una proposta retributiva.

L'aplicació econòmica no serà retroactiva i es farà efectiva en el moment que la situació econòmica de l'Ajuntament de Manresa ho permeti, d'acord amb l'evidència que determini els indicadors econòmics que la Mesa de Negociació haurà de pactar en un termini màxim de 4 mesos.

Nova valoració

El document afirma que les parts consideren que la millor actuació possible, per minorar els efectes de la suspensió dels avançaments en un marc pressupostari restrictiu, és la d'avançar cap a la confecció i futura aplicació d'una nova valoració de llocs de treball. La voluntat amb aquesta acció és la de no perpetuar situacions arbitràries que puguin esdevenir discriminatòries. Ara queda per veure si el preacord satisfà al conjunt de la plantilla de l'Ajuntament. Ahir se signava el preacord i dilluns a la nit una vintena de policies locals van estar durant dues hores amb esparadrap a la boca, alguns emmanillats, seguint amb pancartes el ple ordinari corresponent al mes de novembre. Policies locals i treballadors de manteniment han estat els més batalladors contra la retallada.