Els pares i mares dels alumnes del col·legi La Sèquia de Manresa han decidit plantar cara a la decisió del departament d'Educació de la Generalitat de posar-hi un grup més de P3 el curs vinent. En lloc dels dos que li pertoquen, passaria a tenir-ne tres. Segons els representants dels pares i mares al Consell Escolar, ni l'edifici de l'escola dóna per tant, ni pedagògicament és recomanable. Per això han iniciat una recollida de signatures per intentar que Educació es faci enrere.

La campanya ja es va posar en marxa ahir a la tarda mateix, a l'hora que els pares i mares anaven a buscar els nens a l'escola. Va ser tot un èxit i en pocs minuts es van recollir desenes de signatures, que ara es traslladaran a Educació.

Segons els pares i mares que empenyen la iniciativa, Educació ja ha incorporat un grup més a l'escola en dues ocasions anteriors, i ara ho vol fer una tercera vegada. Això suposaria que el curs vinent hi hauria una setantena d'alumnes de P3, els més menuts, "però l'escola ja no té més capacitat". Si es posa en marxa el nou grup es perdran aules com la de música i s'acabarà massificant el menjador, on ara els alumnes ja han de dinar per torns, "i els professors d'educació física ja no sabem com fer els horaris perquè tots els nens puguin utilitzar el gimnàs". També se'n ressentiran les activitats extraescolars, denuncien els pares i mares, ja que les excursions seran més cares perquè es necessitaran més autobusos i en alguns llocs no volen tanta canalla. Això ja va passar recentment a alumnes de P5 que van anar a la Fundació Tàpies. Rosa García, del Consell Escolar, va explicar que La Sèquia és una escola pensada perquè hi hagi dues línies, dos grups de cada curs, i si se n'hi creen tres tot es complica. "Si volien un centre de tres línies, haver-lo fet".

També es queixen que hi ha escoles en què no han afegit mai cap grup més, i, en canvi, a La Sèquia ja seria la tercera vegada que s'hi troben i "se'ns ha acabat la paciència". Així mateix, asseguren que pedagògicament, tant els professors com els nens i nenes hi sortiran perdent.

El departament d'Educació va confirmar ahir a Regió7 que per al curs vinent és previst crear un grup més de P3 a La Sèquia per donar resposta a la demanda que es preveu que hi hagi en aquesta zona a causa de l'augment de la natalitat registrada l'any 2008 a Catalunya. "Òbviament, anirà acompanyat de nou professorat i espai", van assegurar. També hi haurà un grup més de P3 del que és habitual a les escoles Sant Ignasi i Ítaca.