Quan falten tres mesos per a les eleccions municipals, el grup municipal d'ICV ha celebrat una trobada de balanç dels seus 16 anys a l'equip de govern de l'Ajuntament de Manresa. Els seus darrers candidats a l'alcaldia, Josep Ramon Mora, Núria Sensat i Xavier Rubio, han volgut fer un repàs de les transformacions que ha viscut Manresa durant aquest període, sense passar per alt els errors comesos -com la plaça de la Reforma, plaça Catalunya i la revolta dels treballadors de l'Ajuntament- i avançant alguns projectes de futur. De cara a les properes municipals, no descartaven aliances amb altres actors polítics i socials d'esquerres de la ciutat.

"No hem tingut els companys més desitjats aquests anys perquè aquests seríem nosaltres", reconeixia Sensat durant la seva intervenció, tot afegint que "moltes vegades ens hem sentit sols". La cap de llista del grup municipal a les municipals del 2003 i 2007 lamentava que els murs de la ciutat "no són els de la Reforma, són els de la xenofòbia i la intolerància", deia. Afegia que ara per ara l'enemic a batre "és la dreta".

Per la seva part, l'actual cap de llista a les municipals, Xavier Rubio, va assegurar que ICV continuarà lluitant "pel rigor, la seriositat i la coherència amb valors d'esquerres, posant sempre l'economia al servei de les persones i no al revés". Així, va recordar que "amb la pitjor crisi dels darrers 50 anys", la regidoria de Sensat, la d'Inclusió Social, ha aconseguit crear "una xarxa per a la inclusió social i la posada en marxa de l'observatori social". Va afegir que la seva regidoria, la d'Ocupació, va assolir el 2009, l'any en què 6.000 bagencs es van veure afectats pels expedients de regulació, "donar feina al 25% dels que van passar pel Centre d'Iniciatives per a l'Ocupació i formar el 50%".

Després d'enumerar algunes actuacions impulsades per ICV en aquest darrer mandat -com el complex Vell Congost-, Rubio va assegurar que ICV continuarà treballant "per afavorir la cohesió social a Manresa amb una excel·lent gestió dels recursos públics".