L'Ajuntament de Manresa ha aprovat per unanimitat durant el ple d'aquest dimarts una proposició formulada pel grup municipal de la CUP que preveu crear un observatori de l'habitatge. Aquesta figura impulsarà mesures de seguiment, assessorarà i donarà suport en matèries d'habitatge. El regidor de la CUP, Adam Majó, ha explicat que caldrà instar 'a qui toqui' perquè es canviïn unes lleis que són 'extraordinàriament favorables' als interessos dels bancs i 'gens favorables' als interessos de les persones. Tots els grups polítics han coincidit a assenyalar que la situació actual és 'crítica' i que cal actuar davant aquesta problemàtica.

Durant el ple del mes de febrer, Majó ha afirmat que 'amb aquesta moció segurament no s'arreglarà la problemàtica', però precisament un dels objectius és 'fer visible' la situació en matèria d'habitatge que viuen molts ciutadans i de què 'cal ser-ne conscients'.

L'equip de govern (PSC, ERC, ICV-EUA) s'han mostrat a favor de la creació d'un observatori tot i que la regidora de Serveis Socials, Aida Guillaumet, ha recordat que ja existeix un 'observatori social' que, a banda dels desnonaments i problemes hipotecaris, també tracta qüestions relacionades amb el lloguer.

Des de l'àrea de Serveis Socials el que es farà serà 'disgregar' les dades globals i 'aïllar' la problemàtica dels desnonaments per tenir una informació més fidel a la realitat. Guillaumet ha afegit que des de l'Ajuntament sempre que hi ha hagut casos de desnonaments 's'ha ofert assessorament'.

El regidor del PP, Xavier Javaloyes, ha valorat la creació d'un observatori tot i que creu que és un treball 'complexe' i 'gens fàcil'. I ha afegit que perquè la proposta 'no quedi en bones intencions', caldria acompanyar la iniciativa d'una dotació econòmica. Des de PxC, Albert Pericas ha dit que el deute que generen les famílies amb els bancs quan hi ha un desnonament 'hauria de quedar saldat'.