Es diu Mbaye Faye, és d'origen senegalès, té 44 anys, viu a Manresa des del 2008 i és el nou encarregat de les cadires verdes de pagament del Passeig.

La Rosita de les Cadires (sempre serà coneguda amb aquest nom) va deixar de fer-se càrrec de les seves cadires l'estiu passat, i aleshores li va prendre el relleu Carme Canals. Aquest estiu, però, Canals té una altra feina. El seu successor és Mbaye Faye, després de força dificultats per aconseguir algú que se n'encarregués. Ahir al matí, Faye, que és sastre d'ofici, recorria amunt i avall el tram on acabaven de col·locar les cadires acompanyat de la Rosita -Rosa Casas-, que no deixava de donar-li indicacions de com s'han de cuidar. La pols que encara s'acumulava sobre la pintura verda i que els ha fet perdre una mica la seva lluentor delatava les hores que feia que aquest emblemàtic mobiliari urbà esperava tornar a ser al Passeig: tot un any. De fet, ahir encara no estaven al servei dels ciutadans i serà a partir d'avui, una vegada els seients estiguin nets, quan Mbaye Faye s'acostarà als ciutadans que s'hi asseguin per cobrar-los els cinquanta cèntims que val descansar en una de les cadires verdes.

Faye explicava, després de lligar algunes cadires per les potes, que la feina l'ha aconseguida gràcies a Càritas, entitat que el coneix perquè, tal com comentava, "m'han ajudat moltíssims cops". El manresà fa un any que està a l'atur i la seva situació és límit, perquè durant aquests mesos no ha cobrat la prestació perquè "no he aconseguit els papers fins aquest mes de febrer". Remarcava que "hauria acceptat qualsevol feina".

Malgrat ser sastre -al Senegal tenia el seu negoci-, no ha treballat mai en el seu ram fora del seu país: "he fet de tot, però, sobretot, m'he dedicat a la construcció i al reciclatge". Ara té feina, com a mínim, durant quatre mesos, fins que les cadires tornin a hivernar. Faye, que té una dona i sis fills -tres nens i tres nenes- al Senegal, ha agafat aquesta feina amb moltes ganes i creu que té qualitats de sobres per fer-la bé, ja que es defineix com una persona "molt sociable. He dedicat vint anys de la meva vida a fer pantalons i camises a mida, i per fer això has de ser obert amb els altres".