Demà s'iniciaran els actes de la campanya Estels de Vida 2011 amb una taula rodona sobre les addiccions amb el títol Què cal fer si sospitem que el nostre fill és addicte. L'activitat tindrà lloc a l'auditori de la Fundació Caixa Manresa a partir de les 8 del vespre. Hi prendran part la pedagoga i educadora social Carme Bosch; la terapeuta Noemí Codina; el president de l'Associació Manresana d'Alcohòlics Rehabilitats, Pere Jubany, i la psicòloga clínica de la Divisió de Salut Mental d'Althaia, Antònia Raich.

Durant tot l'any es duran a terme xerrades als barris a càrrec de Carme Bosch i Noemí Codina. Concretament, es farà la conferència Viure amb addiccions o llibertat?, a càrrec de Carme Bosch, pedagoga terapeuta i educadora social. També es durà a terme la xerrada Cuidar els orígens de la vida per prevenir les addiccions, a càrrec de Noemí Codina, terapeuta amb una formació mulitidisciplinària centrada en l'infant i en les etapes primàries del desenvolupament. També es faran xerrades informatives organitzades per l'Oficina de Relacions amb la Comunitat dels Mossos d'Esquadra i l'Associació Manresana d'Alcohòlics Rehabilitats.

Finalment, el dia 3 de juliol hi haurà la tradicional festa Estels de Vida al barri de la Balconada. La festa, que arriba a la cinquena edició, inclourà accions d'animació i serà coorganitzada per la Federació d'Associacions de Veïns de Manresa, l'Associació de Veïns de la Balconada, l'Associació de Veïns de Cal Gravat, l'Associació Cultural Argentina i el Pla de desenvolupament comunitari de la Balconada.

La campanya Estels de Vida vol conscienciar els infants, joves, mares i pares per tal de preparar-los davant els riscos de les addiccions. Ahir van presentar la campanya el president de la Federació d'Associacions de Veïns de Manresa, Enric Martí, i les dues ponents sobre les addiccions, Carme Bosch i Noemí Codina.