El nou alcalde de Manresa, Valentí Junyent, ha fet públic aquest dimecres la delegació de regidories del nou govern municipal. En total, seran divuit regidories que es reparteixen entre onze regidors, cinc dels quals tindran dedicació exclusiva. Junyent ha explicat que hi ha hagut una reducció de quatre regidories respecte l'anterior legislatura del tripartit (PSC,ERC I ICV). Segons l'alcalde, "això es fruit dels compromisos electorals de la campanya i forma part de la voluntat d'aprimament de l'estructura política municipal". A banda de l'alcaldia, Junyent també serà el responsable de la regidoria d'Esports. A més dels onze regidors, el nou govern municipal preveu incorporar dos càrrecs de confiança.

La número 2 de CiU, Mercè Rosich, serà la primera tinent d'alcalde i ocuparà la regidoria de Serveis Socials, Acollida i Cooperació. La número 3, Sílvia Gratacós, serà responsable de Promoció Econòmica i Turisme.

El número 4 de CiU, Toni Llobet, serà el portaveu del grup municipal, tercer tinent d'alcalde i s'ocuparà d'Ensenyament i Universitats, mentre que Miquel Davins serà el quart tinent d'alcalde i s'ocuparà de la regidoria de Comarca i Habitatge i Rehabilitació.

El número 6 de CiU, Josep Maria Sala, serà el segon tinent d'alcalde i s'ocuparà de les regidories d'Hisenda i Governació. Ramon Bacardit serà el cinquè tinent d'alcalde i el responsable de les regidories d'Urbanisme i Paisatge i Mobilitat.

Pel que fa a la resta de regidors, Olga Sánchez s'ocuparà de Seguretat Ciutadana, Àuria Caus serà la responsable de Participació Ciutadana, Joventut i Gent Gran, El número 10, Jordi Serracanta, s'ocuparà de Medi Ambient i Sostenibilitat, i Jordi Calmet serà el responsable de les regidories de Ciutadania, Barris i Serveis Urbans, i Cultura.

Cinc regidors amb dedicació exclusiva

El nou govern municipal tindrà cinc regidors amb dedicació exclusiva que seran Valentí Junyent, el portaveu del govern, Antoni Llobet, Josep Maria Sala, Joan Calmet i Miquel Davins. Ara fa quatre anys l'últim equip del govern tripartit es va estrenar amb 7 dedicacions exclusives, 3 amb una dedicació del 95%, 1 amb el 90% i 2 amb el 80%.

La distribució de les regidories es farà en tres àrees que seran Economia i Governació, Territori i Serveis a les Persones.

Segons l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, el cartipàs s'aprovarà en el pròxim ple municipal que es té previst celebrar el dimecres 22 de juny. La voluntat del nou govern és que aquest dia també s'aprovi la incorporació de dos càrrecs de confiança que seran el nou gerent de l'Ajuntament de Manresa, Francesc de Puig, i el responsable de comunicació.

Amb el nou govern municipal, també canvia l'horari dels plens municipals que se celebraran el tercer dijous de cada mes a les 7 de la tarda.