"Fins que ho considerem oportú", aquesta és la consigna dels membres del Moviment 15-M acampats des de mitjan maig a la plaça de Sant Domènec de Manresa pel que fa a la data de la retirada del campament.

L'afirmació va tenir lloc dilluns al migdia, durant la presentació de la manifestació convocada per a divendres que ve en contra de les retallades anunciades pel Govern de la Generalitat i pel govern central com a mesura per sortir de la crisi. La protesta ha de servir al mateix temps per denunciar el procés de privatització en àmbits com ara la sanitat i l'educació. També es vol demanar la reinstauració dels serveis ja suprimits. Un altre dels punts del programa és la reclamació de l'aturada de la reforma del sistema de pensions.

Durant la presentació, els portaveus del moviment van definir la manifestació com un acte "reivindicatiu i pacífic", alhora que obert a ciutadans de municipis d'arreu de la comarca i de fora d'ella. En aquest sentit, els membres de l'organització van voler fer una crida especial a famílies senceres, aturats, estudiants i jubilats perquè acudeixin a la protesta.

La marxa sortirà divendres a les 7 de la tarda de la plaça Sant Domènec i pujarà per la Muralla del Carme i la carretera de Vic fins al passeig Pere III, per on baixarà de tornada cap al centre d'acampada del moviment. Un cop allà, es farà la lectura de tres manifestos, un de signat pel col·lectiu de docents, l'altre des del món de la sanitat i un tercer en nom del moviment Manresa Indignada. Tres col·lectius als quals pertanyen els impulsors de la concentració juntament amb professionals del món cultural.

Pel que fa a la durada de l'acampada, els portaveus van voler deixar clar que el campament establert a la plaça Sant Domènec és "un mitjà de protesta, no la seva finalitat", i que l'objectiu de fons que reclamen és una societat i un món més justos. En la mateixa línia, també van voler destacar la "bona relació" i l'absència de problemes que hi ha hagut fins ara amb l'Ajuntament i la Policia Local, cosa que, segons ells, s'explica gràcies al comportament pacífic mostrat en tot moment pels acampats.