La comunitat educativa de l'escola pública del Vinyet va iniciar ahir el curs escolar rebent notícies de quina és la situació actual en els tràmits per disposar d'un edifici definitiu per al centre escolar. El delegat del Govern de la Generalitat a la Catalunya central, Jordi Moltó, va informar ahir que l'Incasòl ha donat el vistiplau a l'inici d'obres d'urbanització de l'espai del futur centre, ubicat a l'Àrea de la Cabana del Màrtir. D'aquesta manera, es va posar fi a mesos d'incertesa sobre quina era l'estat actual del procés.

Amb tot, els treballs d'urbanització per dotar de serveis l'espai del futur edifici (requisit indispensable del departament d'Educació a l'hora de programar una nova escola) s'iniciaran abans d'acabar l'any. El Consell Comarcal i la delegació del Govern a la Catalunya central van fer saber ahir aquesta notícia a membres de l'AMPA i de la direcció del centre, en una reunió a porta tancada a la qual no va ser convidat cap representant de l'equip de govern de l'Ajuntament de Solsona, fet que va provocar malestar a l'alcalde, David Rodríguez.

L'Ajuntament de Solsona i el Consell Comarcal havien reclamat a Moltó que informés de l'estat actual de la qüestió. El delegat territorial, tot i mostrar-se satisfet de poder desencallar la qüestió, va remarcar que, per iniciar el futur edifici, "caldrà veure si hi ha o no recursos suficients".