Divisió a Plataforma per Catalunya a Manresa. El regidor i portaveu de la formació a l'Ajuntament de Manresa, Sebastià Llort, s'ha distanciat del seu company de partit a l'Ajuntament, Albert Pericas, i dels comentaris que va abocar al seu Facebook sobre la mort del marroquí Mustapha El Marrakchi. Pericas va dir que la seva defunció suposava "una despesa menys per a l'erari públic", unes afirmacions que li han valgut crítiques des de tot arreu, ara també del seu company de partit i número 2 de la llista a les últimes municipals.

Llort ha assegurat que està en contra de l'opinió de Pericas, "i encara que sigui el meu company jo no celebro la mort de ningú, per mala persona que sigui. No s'ha de celebrar ni parlar d'aquesta manera. En discrepo totalment", ha dit a Regió7. Ha continuat explicant que amb Pericas comparteix "certes idees i punts concrets, però això no està bé. No comparteixo el que ha dit i ja està".

Mentrestant, Pericas manté el comentari despectiu al seu perfil del Facebook, i a més a més n'hi ha abocat un altre contra Regió7. També apareixen altres opinions sobre el ressò que el seu cas ha tingut als mitjans de comunicació d'arreu.

SOS Racisme a Catalunya ha expressat la seva indignació pels comentaris del president del grup municipal de Plataforma a l'Ajuntament. Considera que és una "mostra més del menyspreu" que PxC mostra "cap a certes persones". També han qualificat el comentari d'impresentable i lamentable. L'associació de defensa dels drets humans no ha valorat de moment la possibilitat d'emprendre una acció judicial contra Pericas. Ho ha de decidir la junta de l'entitat. Familiars del difunt estan explorant també aquesta possibilitat, mentre que la fiscalia especialitzada en odi i discriminació de Catalunya està estudiant si les declaracions de Pericas poden ser objecte d'investigació, segons informava ahir El País.

Mentrestant, el màxim dirigent de la formació, Josep Anglada, s'ha desentès de les afirmacions del número u de la formació a Manresa dient que no pot estar pendent del que digui cada regidor de Plataforma. També ha assegurat que no és un problema del partit sinó de Pericas, tot i que li ha aconsellat que tingui més cura amb les opinions que aboqui a les xarxes socials.

Mustapha El Marrakchi va morir la setmana passada després d'haver estat un mes en coma quan, suposadament, es va intentar suïcidar mentre era a les dependències de l'hospital de Sant Joan de Déu perquè l'atenguessin. Els agents dels Mossos que el custodiaven no se'n van adonar. Havia estat detingut per atemptat contra l'autoritat i era a l'estat espanyol en situació irregular.