Manresa ha celebrat avui l'acte institucional del Dia internacional contra la Violència de Gènere amb una concentració a la plaça Major en la qual ha participat desenes de persones.

Les activitats han començat amb l'elaboració d'un "Prou" gegant format per estudiants manresans de diferents edats que aguantaven globus de color blanc i lila amb els noms de les víctimes de la violència contra les dones de l'any 2011.

Tot seguit, l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, ha donat la benvinguda a tots els assistents amb una breu intervenció en la que ha afirmat que "som aquí convençuts, però a desgrat. Tant de bo aquest acte mai més s´hi hagués de celebrar. La realitat actual, malauradament, ens obliga a les institucions i la societat civil a no mantenir-nos impassibles davant aquest xacra".

Junyent ha agraït la feina i implicació de totes les entitats i col·lectius de la ciutat que contribueixen desinteressadament a "aquesta tasca necessària de conscienciació" i ha a nimat a tothom a participar als actes que avui i demà s´organitzen a la ciutat per fer fer arribar a la resta de la ciutadania el missatge de "prou violència".

Seguidament, les alumnes de 1r de batxillerat de l'IES Pius Font i Quer que han guanayt el concurs de manifestos de secundària, Kathia Sarmiento i Tania Pujol, han llegit el manifest d'aquest Dia contra la Violència de Gènere a Manresa i que es tanca amb una afirmació concloent: "No hi ha excusa ni motiu ni justificació per a un acte violent. Les bufetades no tenen mai un perquè: són un acte de covardia i indignitat que tan sols mereixen el menyspreu de la societat mitjançant el càstig corresponent".

En acabar, s'han fet cinc minuts de respectuós silenci i s'ha fe t l'enlairament dels globus en memòria de les víctimes de la violència contra les dones del 2011.

La regidora de Serveis Socials, Acollida i Cooperació, Mercè Rosich, ha estat l'encarregada de fer la cloenda de l'acte després que la coral dels tallers de música per a gent gran de l'Ajuntament de Manresa ha cantat algunes cançons relacionades amb les dones.