L'Ajuntament de Manresa convocarà els directors de les entitats financeres que operen a la ciutat per instar-los a fer totes les actuacions possibles per evitar les exe-cucions hipotecàries. En la mateixa trobada els demanarà que s'articuli la forma de donar un ús social temporal a l'estoc d'habitatges desocupats que tenen, per tal de poder-los cedir en règim de lloguer social.

L'acció es durà a terme arran de la presentació d'una proposició del grup municipal d'ERC. La moció també inclou que s'habiliti un servei de seguiment periòdic de la situació global de l'habitatge a Manresa, en especial dels processos d'execució hipotecària i desnonaments, i se sol·liciti als jutjats de Manresa i als administradors de finques informació estadística mensual sobre els processos en curs i els d'execució previstos.

També s'impulsarà la creació d'una borsa de recursos residencials disponibles, que reforci la borsa d'habitatges de lloguer social, fomenti l'acció conjunta de l'Ajuntament, les entitats financeres i els col·legis professionals, i estableixi un protocol d'actuació d'urgència per als casos de famílies desnonades.